P6221168

Kuchnia MagdaLeny

O mnie:

Pieczenie jest moją pasją ♥ Chcę się dzielić nią ze wszystkimi ...I zaprosić do mojego słodkiego świata. Uwielbiam również gotować i eksperymentować w kuchni. Efekty gotowania i pieczenia umieszczam na swoim blogu: http://www.kuchniamagdaleny.pl

Liczba punktów za aktywność
299
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
kuchnia
DYNIOWE PLACUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 18.09.2018 13:37 opublikował przepis :

DYNIOWE PLACUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM

Są to placuszki z kaszy manny, które nie zawierają ani mąki, ani dodatku cukru - słodzone są miodem. Nie są również przesłodzone, a dodatek masła orzechowego nadaje im ciekawego, oryginalnego smaku. Dodatkowym plusem jest to, że dyni nie trzeba wcześniej gotować, ani piec, wystarczy tylko zetrzeć na tarce, dzięki temu skraca się czas wykonania. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku - idealnie nadają się dla dzieci. Pysznie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego można je wziąć ze sobą na wynos, do pracy lub szkoły...

KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 17.09.2018 22:41 opublikował przepis :

KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ

Jest to bardzo dobrze znane i lubiane ciasto kruche, przyrządzane z różnymi owocami, bezą i tartym ciastem na wierzchu. Najczęściej w takiej wersji spotyka się szarlotkę, ale również używa się śliwek, czy właśnie gruszek. Wbrew pozorom ciasto to nie jest ani bardzo skomplikowane, ani pracochłonne. Smakuje naprawdę fantastycznie, a i wygląda niczego sobie.

KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 14.09.2018 23:16 opublikował przepis :

KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA

Ciekawy pomysł na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych filetów z kurczaka - siekane kotlety z botwinki i kurczaka. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym.

PIERNIKOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 13.09.2018 16:21 opublikował przepis :

PIERNIKOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE

Fantastyczne powidła śliwkowe o smaku piernikowym, z dodatkiem czekolady gorzkiej oraz mlecznej. Tylko 4 składniki, bez dodawania cukru. Powidła mają słodko-kwaśny smak z mocno korzenną nutą, a to dzięki połączeniu słodkiej czekolady z kwaśnymi śliwkami oraz przyprawy do piernika. Idealnie sprawdzą się podczas świątecznych wypieków i nie tylko... świetne są również jako smarowidło do naleśników, gofrów, grzanek czy też dodatek do sosów. Smakują rewelacyjnie! Nawet same, prosto ze słoiczka

SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 05.09.2018 13:25 opublikował przepis :

SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI

Soczewicówka...zupa z soczewicy przygotowana na wzór grochówki, tylko zamiast grochu łuskanego dodałam czerwoną soczewicę. Gęsta i treściwa zupa z mięsną wkładką w postaci kawałków schabu oraz frankfurterek to idealne danie jednogarnkowe na nadchodzącą jesień

BANANOWE CIASTECZKA JAGLANE Z CZEKOLADĄ
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 03.09.2018 14:43 opublikował przepis :

BANANOWE CIASTECZKA JAGLANE Z CZEKOLADĄ

Zdrowe ciasteczka tylko z 3 składników!!! - bezglutenowe... bez mąki oraz bez dodatku cukru i tłuszczu. Do tego przygotowanie ich zajmuje tylko 5 minut naszej pracy, resztę wykona piekarnik. Idealne dla dzieci!

RYŻOWE PANCAKES NA MIODZIE
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 01.09.2018 12:56 opublikował przepis :

RYŻOWE PANCAKES NA MIODZIE

Pancakes w zdrowszej wersji... bezglutenowe - na mące z ryżu brązowego oraz jogurtem greckim, miodem zamiast cukru i olejem rzepakowym zamiast masła