P6221168

Kuchnia MagdaLeny

O mnie:

Pieczenie jest moją pasją ♥ Chcę się dzielić nią ze wszystkimi ...I zaprosić do mojego słodkiego świata. Uwielbiam również gotować i eksperymentować w kuchni. Efekty gotowania i pieczenia umieszczam na swoim blogu: http://www.kuchniamagdaleny.pl

Liczba punktów za aktywność
338
Liczba obserwujących
3

Wyślij wiadomość
kuchnia
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 05.03.2019 19:48 opublikował przepis :

KARKÓWKA PO CYGAŃSKU

Pyszne danie obiadowe z karkówką w roli głównej. Karkówka pod pierzynką warzywną z cebuli, pieczarek, papryki oraz ogórków kiszonych, w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, pieczona w piekarniku. Przygotowana w ten sposób jest niesamowicie delikatna i krucha, a do tego niezwykle soczysta, i aromatyczna

GNIAZDKA - PĄCZKI PARZONE
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 01.03.2019 12:40 opublikował przepis :

GNIAZDKA - PĄCZKI PARZONE

Gniazdka to pączki wykonane z ciasta parzonego (ptysiowego) zwane też pączkami wiedeńskimi lub hiszpańskimi. Są tak mięciutkie, delikatne i puszyste, że dosłownie rozpływają się w ustach. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko 5 składników!

CIASTKA MUSLI Z JAGODĄ PERUWIAŃSKĄ
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 01.03.2019 12:11 opublikował przepis :

CIASTKA MUSLI Z JAGODĄ PERUWIAŃSKĄ

Ciasteczka bogate w musli, które składa się głównie z płatków owsianych, płatków kukurydzianych i preparowanego ryżu brązowego oraz dodatków, takich jak: nasiona sezamu, chipsy bananowe i jagody peruwiańskie. Bez dodatku cukru i mąki! Słodzone są miodem. To zdecydowanie zdrowsza wersja kupnych ciasteczek, które zazwyczaj mają wątpliwy skład. Bogate w mieszankę zbożową ciastka dają zastrzyk energii na długi czas i zaspakajają głód, dlatego warto je wziąć ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

BEZGLUTENOWA ROLADA BISZKOPTOWA ZE SZPINAKIEM
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 26.02.2019 21:21 opublikował przepis :

BEZGLUTENOWA ROLADA BISZKOPTOWA ZE SZPINAKIEM

Rolada biszkoptowa w wersji bezglutenowej, nadziana szpinakiem z dodatkiem sera feta. Połączenie tak proste, a zarazem bardzo smaczne. Wykonana z mąki ryżowej jest lekka i puszysta, choć bardziej zbita niż w przypadku mąki pszennej. Jest to świetna opcja dla osób, które nie mogą jeść glutenu. Sprawdzi się idealnie jako przystawka na różnego rodzaju imprezach, ale również spełni rolę zdrowego i lekkiego drugiego śniadania na wynos, np. do lunchboxa.

PIZZOWE BUŁECZKI
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 22.02.2019 21:32 opublikował przepis :

PIZZOWE BUŁECZKI

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno.

SPRING ROLLS
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 22.02.2019 20:30 opublikował przepis :

SPRING ROLLS

Spring rolls to rodzaj sajgonek podawanych na świeżo, bez smażenia. Są banalnie w wykonaniu i wystarczy niecałe 15 minut, aby były gotowe! Idealnie sprawdzą się jako przekąski na wieczór z przyjaciółmi.  Ja postawiłam na fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka...

CIASTO CZEKOLADOWE Z PIWEM
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 19.02.2019 22:50 opublikował przepis :

CIASTO CZEKOLADOWE Z PIWEM

Proste ciasto czekoladowe typu murzynek. Nie jest to jednak standardowy przepis, a wzbogacony o gorzką czekoladę oraz piwo.  Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto, pachnące piwem oraz czekoladą to pyszna odmiana tradycyjnego murzynka, która zachwyci wszystkich czekoladoholików, a także fanów piwa

WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 19.02.2019 22:16 opublikował przepis :

WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Wytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Chrupiące i złociste! Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych

KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI
Użytkownik Kuchnia MagdaLeny w dniu 16.02.2019 19:21 opublikował przepis :

KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

Niesamowicie pyszna zupa z pieczonej papryki z dodatkiem pomidorów, lekko zabielona słodką śmietanką. Dzięki pieczonej papryce jest niezwykle aromatyczna, a lekkiej nuty słodyczy dodaje śmietanka, która przełamuje kwaśny smak pomidorów. Całość komponuje się znakomicie!