ALE Ciachoo

ALE Ciachoo

O mnie:

Pieczenie jest moją pasją ♥ Chcę się dzielić nią ze wszystkimi ...I zaprosić do mojego słodkiego świata. Uwielbiam również gotować i eksperymentować w kuchni. Efekty gotowania i pieczenia umieszczam na swoich blogach: http://www.kuchniamagdaleny.pl http://www.ale-ciachoo.pl

Liczba punktów za aktywność
72
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
PIECZONA KASZA MANNA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 23.06.2017 01:37 opublikował przepis :

PIECZONA KASZA MANNA Z MASŁEM ORZECHOWYM

U mnie dziś kasza manna trochę w innej wersji...zapiekana w piekarniku. Taka jest najlepsza! A z chrupiącym masłem orzechowym, orzeszkami ziemnymi oraz gorzką czekoladą to już prawdziwy rarytas. Można ją podać na deser lub śniadanie. Najlepiej smakuje na ciepło.

KREM PIECZARKOWY
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 21.06.2017 23:46 opublikował przepis :

KREM PIECZARKOWY

Oto przepis na szybką zupę krem z pieczarek, którą wykonanie zajmuje nie więcej niż 30 minut. Zupa jest przepyszna - aksamitna i mocno pieczarkowa

PIZZA Z JAJEM
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 21.06.2017 01:43 opublikował przepis :

PIZZA Z JAJEM

Mój autorski przepis na pizzę...ciasto pełnoziarniste z botwinką, serem feta oraz jajkiem sadzonym. Uwielbiam pizzę, ale powiem szczerze, że trochę znudziły mi się tradycyjne smaki i szukam czegoś nowego.

CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 14.06.2017 01:25 opublikował przepis :

CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM

Cukinia na sposób wegetariański...faszerowana pęczakiem z dodatkiem szpinaku, pomidorów suszonych oraz mozzarelli. Pyszny obiad, który przyrządzisz w kilka chwil, a resztę zrobi piekarnik. Danie oprócz tego, że wspaniale smakuje to świetnie się też prezentuje, więc możemy go zaserwować gościom, a na pewno się nie powstydzimy.

CIASTO SMERFOWE
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 05.06.2017 00:38 opublikował przepis :

CIASTO SMERFOWE

Szybki i prosty serniczek na zimno. Ma lekko niebieskawy kolor i dzieci go uwielbiają.

CANNELLONI PO MEKSYKAŃSKU
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 05.06.2017 00:33 opublikował przepis :

CANNELLONI PO MEKSYKAŃSKU

Bardzo lubię różnego rodzaju makarony, ale tak sobie teraz myślę, że cannelloni zaliczyłabym do grona tych najlepszych. Uwielbiam nadziewać te rurki różnymi farszami, a jedzenie to już czysta przyjemność .Na pewno na moim blogu nie raz jeszcze się pojawi przepis z nimi. Tym razem jest to cannelloni po meksykańsku... z farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki czerwonej, kukurydzy oraz fasolki czerwonej, a do tego sos pomidorowy. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka

POMIDORÓWKA Z DORSZEM I RYŻEM
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 05.06.2017 00:25 opublikował przepis :

POMIDORÓWKA Z DORSZEM I RYŻEM

Zupa pomidorowa to klasyk. Pomidorówka z ryżem była moją ulubioną zupą dzieciństwa. Dalej darzę ją dużą sympatią, choć z wiekiem smaki się zmieniają. Dziś postanowiłam smak tradycyjnej pomidorówki przełamać rybą, a dokładnie dorszem. Otrzymałam pomidorową zupę rybną - pyszną zupę!

RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 03.06.2017 01:11 opublikował przepis :

RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ

Pełnoziarnista tarta rustykalna z cukinią, serem feta oraz nutą czosnku niedźwiedziego...Pycha! Tarta jest bardzo prosta w wykonaniu i tak naprawdę składa się z niewielu składników, a jej smak i wygląd robi wrażenie

ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 30.05.2017 23:30 opublikował przepis :

ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW

Jest delikatna i lekka, pachnąca ogórkiem i koperkiem - idealna na wiosnę. Trochę zmodyfikowałam ją pod siebie, gdyż nie jest to do końca zupa krem - ogórki nie są zblendowane, tylko starte na tarce i dokładnie czuć je podczas jedzenia. Osobiście wolę bardziej takie zupy, ale jeśli komuś przeszkadzają takie farfocle w zupie polecam zblendować. Dla mnie ta zupa jest doskonała - zakochałam się w niej i na pewno na stałe zagości w moim menu.

MINI BATONIKI SEROWE Z KOKOSEM
Użytkownik ALE Ciachoo w dniu 30.05.2017 00:08 opublikował przepis :

MINI BATONIKI SEROWE Z KOKOSEM

Batoniki z białego sera z dodatkiem kokosu, oblane gorzką czekoladą - dzieci małe i duże z pewnością je pokochają. Są kremowe i delikatne w smaku, rozpływają się w ustach.