Cheese balls

3.4 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kulki z kremowego serka śmietankowego z dodatkami -u mnie: ser cheddar, natka pietruszki, orzechy laskowe oraz smażona, chrupiąca szynka

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g serka śmietankowego
    100 g szynki w plastrach
    1 pęczek natki pietruszki
    50 g orzechów laskowych
    100 g sera cheddar
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1/2 łyżeczki czosnku w proszku
    sól, pieprz
    paluszki solone
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Szynki Przekąski Ser

Cheese balls - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na patelni z nieprzywierającą powloką, aż zrobi się chrupiąca.
    Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
    Orzechy laskowe również drobno siekamy.
    Ser cheddar ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    W misce mieszamy serek śmietankowy z serem cheddar, połową porcji chrupiącej szynki, połową porcji natki pietruszki i połową porcji posiekanych orzechów. Przyprawiamy czosnkiem, papryką słodką mieloną, solą oraz pieprzem. Mieszamy.

    Na talerzu mieszamy pozostałą ilość chrupiącej szynki, z natką pietruszki i orzechami.

    Z masy serowej formujemy małe kulki i obtaczamy je w mieszance z szynki, natki pietruszki i orzechów. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na około 60 min.
    Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy solony paluszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Orzechy Serek Szynka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować