Pesto pietruszkowe

  • wyświetlono: 1251 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Domowe pesto może być pysznym dodatkiem do różnych dań

Brenia
  • 15min

Składniki

2 spore pęczki zielonej pietruszki

trochę innej zieleniny ( parę liści bazylii, duży liść mangold, garść rukoli)

2 łyżki pestek słonecznika

2 łyżki pestek dyni

4 łyżki tartego parmezanu

4 ząbki czosnku

Sól

Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Pesto pietruszkowe

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Siekamy do skutku, oliwę dodajemy stopniowo, tak aby uzyskać pastę. Tak przygotowane pesto przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce, do 2 tygodni.

Porady

Polecam wykorzystać je zarówno do makaronów, grzanek czy innych dań i przekąsek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe pesto bazyliowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Domowe pesto bazyliowe

Samodzielnie zrobione pesto jest...

pesto

Dodane przez: dusiowa

Pesto z jarmużu i słonecznika

Co powiecie na pesto z jarmużu...

image-0j34xyl

Dodane przez: aliss06

Krewetki czosnkowo-pietruszkowe

Krewetki zawierają bardzo dużą...

Pietruszkowy łosoś z łuskami

Dodane przez: mysza75

Pietruszkowy łosoś z łuskami

Łosoś z łuskami pod pierzynką z...

Jajka koperkowo - pietruszkowe

Dodane przez: zzewa

Jajka koperkowo - pietruszkowe

w sam raz na wielkanocny stół

Roladki w sosie musztardowo-pietruszkowym.

Dodane przez: Świeca Urszula

Roladki w sosie musztardowo-pietruszkowym

Przepis otrzymałam od kuzynki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE