REKLAMA
Moja fantazja na temat kostki alpejskiej: słodka masa kajmakowo-maślana z bezami i kawą, przełamana kwaskawością truskawek. Idealne ciasto dla lubiących słodkie, rozpływające się w ustach desery z chrupiącą bezą. Zrobi wrażenie na gościach, polecam :)
Kakaowy biszkopt przełożony kremem mascarpone z truflami, z polewą z gorzkiej czekolady i mnóstwem czekoladowych pyszności na wierzchu. Taki tort "na bogato" - z pewnością ucieszy solenizanta, uświetni jubileusz lub będzie atrakcją świątecznego stołu :)
Tort upiekłam do świątecznej kawy. Jest pyszny, delikatny, słodki smak kremu przełamuje kwaskowata konfitura z czarnej porzeczki. Wbrew pozorom jest bardzo łatwy do przygotowania i robi się go dosyć szybko.
Kremowy sernik waniliowy obłożony serowym kremem malinowym i kakaowym biszkoptem. Ciasto jest wilgotne, delikatne i bardzo smaczne. Idealne do popołudniowej kawki ;)
Przepis dość stary i zapomniany przeze mnie ale wart przypomnienia :)) Muszę jeszcze dodać że przepis dostałam od koleżanki :))
To ciasto jest dla tych którzy lubią delikatne i wilgotne wypieki. Ciasto z aromatem kawy, które rozpływa się w ustach. Może wydawać się trudne bo jest kilka warstw jednak jest bardzo proste do zrobienia. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.
Torcik kakaowy przełożony kremem mascarpone i wykończony polewą z gorzkiej czekolady. Jesiennym akcentem są ciasteczka - grzybki wykorzystane do dekoracji.
Pyszny i wbrew pozorom bardzo prosty do przygotowania tort. Kakaowy biszkopt a to tego dwa, obłędnie smaczne kremy – czekoladowy i czekoladowo kawowy, nie można chcieć nic więcej. Pychotka!
Torcik z jasnego i ciemnego biszkoptu przełożony kremem ze śmietanki i mascarpone. Minimum składników, maksimum prostoty. Bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo smaczny, doskonały na każdą okazję. Jest to przepis raczej dla początkujących - wersja podstawowa, którą można wzbogacić np. dodatkiem owoców do przełożenia i udekorować według własnej fantazji.
Ostatnio skomentowane
Bigos z cukinii