REKLAMA
Pasztet, który wyglądem przypomina atrakcyjne ciasto :) bardzo pyszna i efektowna propozycja na świąteczny lub sylwestrowy stół. Ale możemy nią zaskoczyć gości o każdej porze roku, np. na imieniny. Zapewniam, że nawet osoby, które nie przepadają za szpinakiem będą się nim zajadać
Doskonała propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, idealne z kubkiem barszczu czerwonego. Delikatne i puszyste paszteciki po brzegi wypełnione pysznym mocno grzybowym farszem. tym razem do farszu nie użyłam suszonych grzybów, ale tych świeżych. Przygotowując je możecie użyć również tych mrożonych. Farsz jest mega pyszny bo proporcje to aż 50% grzybów, na 50% kapusty! Paszteciki posypałam czarnuszką, którą wszyscy uwielbiamy. Z porcji wychodzi aż 40 pasztecików, a ciasto choć drożdżowe nie jest na prawdę wymagające. Polecam serdecznie!
Kupując gotowe pasztety ze sklepu musimy się liczyć z tym, że skład bywa różny. Często jest to mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, całe mnóstwo tłuszczu, a zamiast przypraw glutaminian sodu (E621). Najlepiej więc zrobić własny pasztet, tym bardziej, że sami decydujemy jak go doprawimy.
Delikatny, pyszny i aromatyczny pasztet z grzybów leśnych z dodatkiem marchewki i cebuli to pyszna propozycja dla wszystkich smakoszy grzybów :D
To pyszna propozycja na przystawkę czy przekąskę do kubka gorącego barszczyku nie tylko w święta.
Domowy pasztet z mięsa kaczego oraz warzyw. Chrzan dodany do masy jest delikatnie wyczuwalny za to pianka chrzanowa świetnie współgra z mięsem. Niezastąpiony do kromki świeżego chleba.
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany