REKLAMA
Uwielbiam wiosnę i młodą kapustę danie, które dziś przygotowałam może zaskakiwać a nawet bulwersować… szczególnie osoby pochodzące ze Śląska. Młodą kapustę przygotowuje na różne sposoby, od surówek po bigosy, ale dziś będzie wyjątkowo, postanowiłam ją zamknąć w kluskach śląskich w połączeniu z pieczarkami, okraszone boczusiem mają moc.
Są osoby, które twierdzą, że nie ma nic lepszego jak ryba w panierce smażona na masełku i nie sposób się nie zgodzić. A u mnie pierogi z farszem, w którym dominuje ryba. Godne zrobienia, znikają z talerzy jak te z mięsem czy kapustą i grzybami. Chyba, że ktoś nie przepada za rybami.
Smaczna pasta jajeczna na każde śniadanie. Można z powodzeniem pastę podać np.na świąteczne Wielkanocne śniadanie, bo jest lekka i delikatna.
Puszyste, migdałowe ciasto drożdżowe i dwa farsze do wyboru - serowy z cytrynową skórką i jabłkowy z rodzynkami i cynamonem to mój sprawdzony sposób na słodkie, świąteczne co nieco.Co więcej, do ich przygotowania można zaprosić dzieci - to pyszny sposób na spędzenie popołudnia w czasie Adwentu.
Podana w ten sposób Szuba jest ozdobą stołu, a użycie jogurtu zamiast tradycyjnego majonezu powoduje, że jest ona „lżejsza” kalorycznie.
Tort na 5 urodzinki mojej młodszej córci Daruni, zapraszam:)
Na wigilijny stół polecają się pyszne pachnące rozmarynem śledzie w sosie pomarańczowym z żurawiną, nasz tegoroczny numer 1, polecamy
Ostatnio skomentowane
Sałatka z makaronem z zupek chińskich z koperkiem i orzechami