REKLAMA
Placki pita nadziewane grillowanym serem halloumi i warzywami. Pity można przygotować również na patelni grillowej.
Puchata, delikatna, lekko wilgotna baba. Przez dodatek likieru nie jest sucha, ale też nie jest ciężka. Wyszła idealna.
Krucha, soczysta rolada z indyka, nadziewana ziołowym serkiem, szpinakiem i papryką. Pieczona w rękawie, dzięki czemu jest bardzo soczysta i delikatna. Do niej proponuję puree z ziemniaków z dodatkiem fenkułu.
Sycąca i łatwa w przygotowaniu zupa-krem. Można ją podać z grzankami lub też z podsmażanymi plasterkami kiełbasy.
Delikatne, soczyste roladki, bardzo proste w wykonaniu. Świetnie pasują do nich grillowane warzywa. Można je również zaserwować tradycyjnie z gotowanymi ziemniakami i surówką.
Efektowny ale prosty w wykonaniu deser. Idealny na wszelkie imprezy, Walentynki czy Dzień Dziecka. Można podawać że wszystkimi owocami, polać sosami np. czekoladowym.
Scones to bułeczki pochodzące z Wielkiej Brytanii, mogą być na słodko, ale wytrawne też świetnie smakują. Są szybkie i łatwe w wykonaniu.
Piersi tak przygotowane wychodzą bardzo soczyste, nie są przesuszone. Dodatek sosu żurawinowego wzbogaca smak dania. Świetnie pasuje tu też mus dyniowy.
Puszyste, miękkie bułeczki, pieczone w formie, do odrywania. Posypane sezamem i suszonymi ziołami: rozmarynem, tymiankiem, kolendrą.
Ostatnio skomentowane
Sernik na zimno Truskawkowa Stracciatella