Letnia sałatka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W upalne dni nie chce mi się gotować, wtedy robię proste i szybkie dania obiadowe. Ta sałatka jest łatwa i szybka w wykonaniu, a gwarantuje, że głodni nie będziemy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 małych młodych ziemniaków
    4 średnie ogórki małosolne
    300 g fasolki szparagowej
    Garść rukoli
    Świeży koperek
    Kilka listków bazylii
    Szczypior

    Sos jogurtowy
    1 kubeczek jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    Sól, pieprz, odrobina cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ogórki małosolne

Letnia sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach aż będą miękkie. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
  • 2. Rukole i zioła oplucz. Zioła posiekaj. Ogórki i ziemniaki pokrój w talarki.
  • 3. Na sos jogurtowy wymieszaj wszystkie składniki.
  • 4. W misce układaj warzywa, rukole i każdą warstwę polej sosem jogurtowym. Posyp koperkiem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować