Curry z ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne curry, wegańskie. Można podać go jako samodzielne danie lub z dodatkiem chlebków naan.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
    4 średnie ziemniaki
    2 łyżki czerwonej pasty curry
    1 puszka mleka kokosowego
    Sól (użyłam czerwonej hawajskiej)
    1 łyżeczka zmielonej kolendry
    1 garść listków bazylii
    3-4 łyżki granata
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Curry z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Przełóż do garnka, zalej wodą, tylko tyle by przykryła ziemniaki. Ugotuj na miękko.
    2. Ciecierzycę odcedź, przeplukaj wodą. Dodaj do ziemniaków, wlej mleczko kokosowe, zagotuj. Dodaj pastę curry. Mieszaj aż pasta się rozpuści. Dopraw solą.
    3. Curry przełóż na talerze, posyp listkami bazylii i ziarnami granat. Można podać z chlebkami lub innym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Ciecierzyca Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować