Babeczki z marakują

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wilgotne, mięciutkie babeczki, nie tylko na Wielkanoc. Robi się je bez użycia miksera, w dosłownie 5 minut.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    200 g cukru
    200 ml kwaśnej śmietany
    180 ml oleju rzepakowego
    1 cytryna (skórka i sok)
    2 marakuje
    230 g mąki pszennej
    50 g mąki migdałowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    60 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z marakują - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzej na 170°C (góra /dół). Przygotuj 16 silikonowych foremek.
  • 2. Jajka, cukier, olej, śmietanę, miąższ z marakuji, sok i skórkę z cytryny wymieszaj za pomocą rózgi. Tylko do połączenia składników.
  • 3. Do masy dosyp mąki, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Wymieszaj krótko.
  • 4. Napełnij foremki i piecz babeczki około 25 minut. Zostaw do przestygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marakuja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować