Bagietki z camembertem i konfiturą żurawinową

4.44 (175 ocen)

  • 15 min

Świetna przekąska na wszelkie imprezy, taka na jeden kęs. Bagietki można podawać na ciepło, wtedy pieczemy je krótko przed podaniem albo już podpieczone na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • 1-2 bagietki rustykalne
    100 g sera camembert
    50 g rukoli
    150 g podsuszanej szynki parmeńskiej
    3-4 łyżki konfitury żurawinowej ( <a href=" http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-zurawinowa-z-nutka-pomaranczy-i-cynamonu-6" target="_blank">przepis</a>)
Wystaw ocenę:

4.44 (175 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Kanapki Szynki

Bagietki z camembertem i konfiturą żurawinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę pokrój w 1-1,5 cm szrokości pajdki. Ser camembert pokrój w plastry, ułóż po 1 na każdej kromce bagietki, zapiekaj w 180 st. do momentu, aż ser zacznie się topić, ale nie dłużej niż 5-6 minut. Na upieczone bagietki nakładaj plaster szynki, 1-2 listki rukoli i łyżeczkę konfitury z żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować