Świetna przekąska na wszelkie imprezy, taka na jeden kęs. Bagietki można podawać na ciepło, wtedy pieczemy je krótko przed podaniem albo już podpieczone na zimno.
15 min
Składniki:
1-2 bagietki rustykalne
100 g sera camembert
50 g rukoli
150 g podsuszanej szynki parmeńskiej
3-4 łyżki konfitury żurawinowej ( <a href=" http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-zurawinowa-z-nutka-pomaranczy-i-cynamonu-6" target="_blank">przepis</a>)
Bagietki z camembertem i konfiturą żurawinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietkę pokrój w 1-1,5 cm szrokości pajdki. Ser camembert pokrój w plastry, ułóż po 1 na każdej kromce bagietki, zapiekaj w 180 st. do momentu, aż ser zacznie się topić, ale nie dłużej niż 5-6 minut. Na upieczone bagietki nakładaj plaster szynki, 1-2 listki rukoli i łyżeczkę konfitury z żurawiny.
Komentarze