Pieczone bataty podane z ricottą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Pieczone plastry słodkiego ziemniaka podaję z ricottą doprawioną ziołami i czarnymi oliwkami. Świetnym dodatkiem są soczyste ziarna granatu i przełamująca słodycz rukola.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 bataty (w miarę okrągłe)
    200 g ricotty
    2 łyżki czarnych oliwek
    Suszona bazylia
    1/2 owocu granatu
    Garść rukoli
    Olej do smarowania batatów
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone bataty podane z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj, pokrój w 1 cm grubości plastry. Każdy posmaruj olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku 180 st. C do miękkości.
  • 2. Oliwki pokrój w plasterki. Wymieszaj z ricottą, dodaj też suszoną bazylię, sól i pieprz do smaku.
  • 3. Na każdy plasterek batata nałóż 1-2 łyżki ricotty, posyp pestkami granata i rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pieczone bataty

To może cię zainteresować