P10

JustKuchcik

O mnie:

Zawsze lubiłam gotować - moja pasja z biegiem czasu wcale nie słabnie, a wręcz przeciwnie. Kulinarną, czy dokładniej technologiczną wiedzę zgłębiłam na studiach. Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem technologii żywności. To pozwala mi na bardziej efektywne eksperymentowanie w kuchni. W mojej kuchni, niezależnie od pory roku, królują warzywa oraz nabiał. Lubię również przyrządzać różnego rodzaju słodkości.

Liczba punktów za aktywność
1520
Liczba obserwujących
9

Wyślij wiadomość
Ogórkowo – cebulowa jajecznica z orzechami
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.02.2019 11:47 opublikował przepis :

Ogórkowo – cebulowa jajecznica z orzechami

Jajecznica z dodatkiem ogórka i cebulki, wzbogacona prażonymi orzeszkami ziemnymi. Do tego świeże zioła i charakterne przyprawy. Smaczna wariacja na temat klasyka.

Pasta rybna z twarogiem i warzywami
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.02.2019 11:41 opublikował przepis :

Pasta rybna z twarogiem i warzywami

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z wędzonej makreli z dodatkiem białego sera i warzyw, doprawiona curry, przyprawami korzennymi i pikantnym kolorowym pieprzem. Smaczne smarowidło – idealne na kanapki.

Kiszona kapusta z fasolą i suszoną żurawiną
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.02.2019 11:34 opublikował przepis :

Kiszona kapusta z fasolą i suszoną żurawiną

Kiszona kapusta z dodatkiem czerwonej fasoli i suszonej żurawiny. Potrawa może stanowić pyszną jarzynkę podaną jako dodatek do obiadu, choć smakuje także jako samodzielne danie np. z ciemnym pieczywem. Kapustę można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Zasmażane buraczki z groszkiem i wiórkami kokosowymi
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.02.2019 11:19 opublikował przepis :

Zasmażane buraczki z groszkiem i wiórkami kokosowymi

Buraczki w duecie z groszkiem to naprawdę smaczne połączenie. Dodatek kokosa znacznie wzbogaca walory smakowe jarzynki. Buraczki w słodko – kwaśnej wersji to doskonały dodatek do obiadu, który z pewnością mile zaskoczy domowników.

Wytrawna sałatka z kandyzowaną skórką cytrynową i prażonym kokosem
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.02.2019 11:12 opublikował przepis :

Wytrawna sałatka z kandyzowaną skórką cytrynową i prażonym kokosem

Skórka z cytryny w cukrze oraz kokos, zazwyczaj kojarzone z deserem, w wersji wytrawnej smakują wprost wyśmienicie. Sałatka warzywna z kaszą pęczak, jajkami i wędzonym żółtym serem oraz niebanalna słodką nutą to świetna propozycja na pożywny i smaczny posiłek. Polecam!