P10

JustKuchcik

O mnie:

Zawsze lubiłam gotować - moja pasja z biegiem czasu wcale nie słabnie, a wręcz przeciwnie. Kulinarną, czy dokładniej technologiczną wiedzę zgłębiłam na studiach. Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem technologii żywności. To pozwala mi na bardziej efektywne eksperymentowanie w kuchni. W mojej kuchni, niezależnie od pory roku, królują warzywa oraz nabiał. Lubię również przyrządzać różnego rodzaju słodkości.

Liczba punktów za aktywność
1583
Liczba obserwujących
8

Wyślij wiadomość
Sezonowa pasta wyskokowa
Użytkownik JustKuchcik w dniu 12.07.2019 21:53 opublikował przepis :

Sezonowa pasta wyskokowa

Pasta z gotowanych jaj i twarogu z dodatkiem sezonowych składników - młodej cukinii, cebulki dymki i świeżych ziół. Smarowidło swój „wyskokowy” charakter zawdzięcza piwu. Całość w połączeniu z suszoną śliwką, prażonymi ziarnami sezamu i przyprawami korzennymi tworzy niepowtarzalny i intrygujący smak.

Pasta jajeczno – serowa z sezamem, gorczycą i baldachem kopru
Użytkownik JustKuchcik w dniu 07.07.2019 21:38 opublikował przepis :

Pasta jajeczno – serowa z sezamem, gorczycą i baldachem kopru

Smarowidło przygotowane z gotowanych jaj i żółtego sera z dodatkiem marchewki, jabłka, dodającej pikanterii cebulki i pachnącej natki pietruszki. Pasta zyskuje nietuzinkowy smak i aromat za sprawą trzech kluczowych składników – prażonych ziaren sezamu i gorczycy oraz świeżych baldachów kopru.

Gulasz orkiszowy z młodymi warzywami, pieczarkami i fistaszkami
Użytkownik JustKuchcik w dniu 03.07.2019 10:24 opublikował przepis :

Gulasz orkiszowy z młodymi warzywami, pieczarkami i fistaszkami

Wegetariański gulasz z młodymi warzywami z dodatkiem grzybów oraz odżywczych orzechów ziemnych, zagęszczony płatkami orkiszowymi z pełnego ziarna. Zdrowa i pożywna potrawa, którą wyśmienicie uzupełniają aromatyczne przyprawy i świeże, pachnące zioła.

Lekka sałatka ryżowa z jarmużem
Użytkownik JustKuchcik w dniu 03.07.2019 10:17 opublikował przepis :

Lekka sałatka ryżowa z jarmużem

Sałatka w sam raz na lekki i zdrowy posiłek. Potrawa przygotowana z brązowego ryżu z dodatkiem jarmużu, którego charakterny smak łagodzą zielony groszek i jabłko, a całość kompozycji uzupełniają biały ser oraz świeże zioła.

Czerwona kapusta z grochem i kaszą gryczaną
Użytkownik JustKuchcik w dniu 03.07.2019 10:05 opublikował przepis :

Czerwona kapusta z grochem i kaszą gryczaną

Pożywna, bezmięsna potrawa z czerwonej kapusty z dodatkiem groszku i kaszy gryczanej. Smak dania podkreślają przyprawy korzenne, aromatyczne zioła oraz mleko kokosowe.