P10

JustKuchcik

Brzeg

O mnie:

Zawsze lubiłam gotować - moja pasja z biegiem czasu wcale nie słabnie, a wręcz przeciwnie. Kulinarną, czy dokładniej technologiczną wiedzę zgłębiłam na studiach. Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem technologii żywności. To pozwala mi na bardziej efektywne eksperymentowanie w kuchni. W mojej kuchni, niezależnie od pory roku, królują warzywa oraz nabiał. Lubię również przyrządzać różnego rodzaju słodkości.

Liczba przepisów: 1826

Obserwujących: 12

 
Wiadomość
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.10.2022 12:36 opublikował przepis:

Śląska w zalewie

Kiełbasa śląska w zalewie octowej – pikantna, lekko słodko – kwaśna, krucha oraz przepełniona aromatem przypraw i lubczyku. Ciekawa propozycja na mięsną zakąskę, choć w takiej formie kiełbaska świetnie uzupełni rozmaite sałatki, czy też urozmaici kanapki.

Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.10.2022 12:23 opublikował przepis:

Sałatka jajeczna z szynką, porem, selerem, koperkiem i prażonym słonecznikiem

Pikantna sałatka z gotowanych jaj, urozmaicona szynką, charakternym porem, marynowanym selerem, aromatycznym świeżym koperkiem oraz lekko orzechowym w smaku prażonym słonecznikiem. Całość zatopiona w sosie na bazie żółtek.
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.10.2022 12:11 opublikował przepis:

Siekane kotlety z parówek

Rumiane i aromatyczne, można określić „kryzysowe” kotlety z parówek. Tanie i proste w przygotowaniu. Świetne jako dodatek do obiadu, choć smakują także z ketchupem podane np. z surówką lub jako składnik na kanapki.
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.10.2022 11:11 opublikował przepis:

Pasta jajeczna z wędzonką, warzywami, lubczykiem i prażonymi ziarnami

Pasta jajeczna pełna rozmaitości. Smarowidło z jaj z dodatkiem wędzonego mięsa drobiowego, kukurydzy, pora i chrzanu, ze sporą ilością aromatycznego lubczyku oraz orzechową nutą prażonych ziaren słonecznika. Całość doprawiona oryginalną mieszanką przypraw korzennych.

Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.10.2022 11:00 opublikował przepis:

Sałatka parówkowa na kanapki

Kryzysowa pasta - sałatka z parówek w pikantnym, charakternym i aromatycznym wydaniu, z dodatkiem świeżej, orzeźwiającej mięty.
Użytkownik JustKuchcik w dniu 10.10.2022 10:46 opublikował przepis:

Szczawiowa inaczej

Zupa szczawiowa w zupełnie innej odsłonie – z dodatkiem sezonowych warzyw, świeżych ziół, kaszy pęczak oraz suszonej żurawiny. Również forma podania obowiązkowego składnika – jajka na twardo – różni się znacznie od tej tradycyjnej.
Użytkownik JustKuchcik w dniu 03.10.2022 12:42 opublikował przepis:

Krem marchewkowo – pomidorowy z porem i oliwkami

Nieraz zastanawiamy się co zrobić z zielonymi pomidorami, które zostały na krzakach, a z pewnością już nie zdążą dojrzeć – oto pyszny i prosty sposób na ich wykorzystanie.
Użytkownik JustKuchcik w dniu 12.09.2022 12:40 opublikował przepis:

Chiński makaron z jajkiem, kalarepą, czerwoną cebulą i ziołami

Potrawa z makaronu a la „chińszczyzna” z dodatkiem jaj gotowanych na twardo, duszonej kalarepy z czerwoną cebulą oraz świeżych, pachnących ziół. Ponadto spora dawka aromatycznych przypraw. Przepis na pożywną i szybką w przygotowaniu strawę.

Użytkownik JustKuchcik w dniu 12.09.2022 12:28 opublikował przepis:

Makaron z parówką, patisonem, cebulą, bazylią i makiem

Sałatka z zupek chińskich z dodatkiem parówek drobiowych, duszonych patisonów z cebulą, świeżej bazylii oraz maku. Potrawa w słodko – kwaśnej odsłonie, z przyjemną nutą orientalnych smaków.
Użytkownik JustKuchcik w dniu 12.09.2022 12:17 opublikował przepis:

Pasztet z jajkiem, szczawiem, natką pietruszki i prażonym słonecznikiem

Zwyczajny – niezwyczajny pasztet na bogato z dodatkiem jaj na twardo, świeżych ziół oraz prażonych ziaren słonecznika. Prosta i szybka w przygotowaniu pasta – wyśmienita na kanapki i nie tylko.

To może cię zainteresować