Sałatka parówkowa na kanapki

3.33 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kryzysowa pasta - sałatka z parówek w pikantnym, charakternym i aromatycznym wydaniu, z dodatkiem świeżej, orzeźwiającej mięty.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 wędzonych parówek drobiowych (łącznie 630 g)
    115 g obranej czerwonej cebuli
    3 łyżki posiekanej mięty
    4 – 5 łyżek oliwy lub oleju
    2 łyżki keczupu pikantnego
    3 łyżeczki chrzanu konserwowego ze słoika
    3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    po 1 łyżeczce mielonych przypraw – kminku, owoców kolendry, chilli w płatkach
    ½ łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
    ½ łyżeczki cukru
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Sałatka parówkowa na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka parówkowa na kanapki 1. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać posiekaną cebulę, wsypać paprykę, kminek, owoce kolendry, chilli, kumin, cukier i szczyptę soli – składniki smażyć 2 -3 min, mieszając. Następnie dołożyć obrane z osłonek i pokrojone w ćwierćplastry parówki i całość smażyć jeszcze 5 min.
    Do wystudzonej zawartości garnka dołożyć miętę, keczup oraz chrzan – wymieszać i doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować