REKLAMA
Śledzie w aromatycznym, korzennym sosie z dodatkiem cukinii, ze słodkimi rodzynkami. Nietuzinkowa w smaku potrawa, w sam raz na przyjęcia okolicznościowe. Śledzie szczególnie polecam do serwowania przy okazji świąt – Wielkanocnych i Bożego Narodzenia.
Puchate bułeczki drożdżowe z dodatkiem słodkich daktyli. Deser nie tylko do popołudniowej kawki. Drożdżówki wyśmienicie smakują podane z mlekiem – idealne na śniadanie lub podwieczorek, a nawet do szkoły czy pracy.
Nietypowa wersja sałatki ziemniaczanej, prosta w przygotowaniu i zaskakująca smakiem. Potrawa z gotowanych ziemniaków z dodatkiem szczawiu, białego sera i prażonych ziaren słonecznika. Pożywna i jednocześnie lekka sałatka – można ją podać jako danie obiadowe w upalne dni, bądź serwować jako treściwą kolację.
Zupa krem z cukinii oraz innych warzyw z dodatkiem winnych jabłek, delikatnego w smaku ziarnistego serka wiejskiego oraz pikantnej i charakternej musztardy sarepskiej. Potrawa nabiera pełni aromatu dzięki doprawieniu świeżymi ziołami i przyprawami korzennymi.
Ostatnio skomentowane
Bigos z cukinii