Korzenny twaróg z jajkiem, cebulą, rodzynkami i bazylią

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, aromatyczny i pożywny biały ser w towarzystwie jaj gotowanych na twardo, smażonej cebulki, rodzynków i bazylii. Całość idealnie dopełniają przyprawy korzenne – czarnuszka, kminek, owoce kolendry i kmin rzymski. Taki twaróg „na bogato” stanowi pyszny dodatek na kanapki lub farsz do naleśników.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 375 g twarogu półtłustego
    3 jajka ugotowane na twardo
    165 g obranej białej cebuli
    3 łyżki posiekanej bazylii
    50 g rodzynków
    3 łyżki oliwy lub oleju
    2 łyżki gęstego kefiru
    po 1 łyżeczce całych ziaren przypraw – czarnuszki, kminku, owoców kolendry
    ½ łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna

Korzenny twaróg z jajkiem, cebulą, rodzynkami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Korzenny twaróg z jajkiem, cebulą, rodzynkami i bazylią 1. Rodzynki sparzyć, osączyć i wystudzić.
    Na patelni rozgrzać oliwę/olej, dodać posiekaną cebulę, wsypać czarnuszkę, kminek, owoce kolendry, kumin i szczyptę soli. Składniki smażyć 5 – 7 min, mieszając, a następnie wystudzić.
    Do miski przełożyć pokruszony ser, dodać obrane ze skorupek i posiekane jajka, wsypać bazylię i rodzynki, wlać kefir, dołożyć smażoną cebulę. Składniki dokładnie wymieszać. Całość doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować