Jajecznica, poniekąd „grzybowa”, ze świeżymi drożdżami z dodatkiem cebuli, zielonego groszku oraz maku. Smak potrawy dopełniają aromatyczne zioła i przyprawy.
Drożdżowa jajecznica z cebulą, groszkiem i makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, wsypać groszek, mak, kminek i cynamon – składniki smażyć 3 min, mieszając. Po tym czasie dodać sos chilli i smażyć jeszcze 2 min. Dołożyć drożdże – podgrzewać, mieszając, aż drożdże się rozpuszczą.
2.Jajka roztrzepać z mlekiem, jogurtem i szczyptą soli – mieszankę dołożyć do zawartości patelni. Dodać posiekaną zieleninę i podgrzewać, mieszając, do momentu uzyskania pożądanego stopnia ścięcia jaj. Na końcu dosypać sól do smaku – wymieszać i podawać.
Komentarze