Stir fry z kaszą pęczak, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
Pysznie, zdrowo i kolorowe. Podajemy danie samo lub z kawałkami smażonego kurczaka.
Pysznie, zdrowo i kolorowe. Podajemy danie samo lub z kawałkami smażonego kurczaka.
Przepis na tę babkę znalazłam w książce „Kuchnia Neli Rubinstein”. Babka oczywiście najlepiej smakuje w okresie wielkanocnym. Wówczas podając ją na stół w całości można ją dodatkowo polukrować.
Bezowe gniazdka w wydaniu wielkanocnym czyli udekorowane czekoladowymi jajeczkami.
Ciasto jest bezproblemowe w przygotowaniu. Sam biszkopt warto upiec dzień wcześniej wówczas będzie się ładnie kroił. Możemy je przygotowywać przez okrągły rok, bo używamy brzoskwiń z puszki.
Pyszny przekładaniec. Ciasto wygląda na skomplikowane, ale tak naprawdę jest proste i szybkie do przygotowania.
Do zrobienia w kilkanaście minut. Zaskocz gości oryginalnym mazurkiem
Do zrobienia w 5 minut.
Solianka to tradycyjna zupa wywodząca się z kuchni rosyjskiej, tudzież ukraińskiej. Miałam okazję próbować jej w kilku restauracjach i zawsze bardzo mi smakowała. Ma słono-kwaśny smak. Jest gęsta, bogata w różne rodzaje mięsa.
Kremowy i delikatny sernik bez spodu, z brązową skórką o karmelowym smaku. Przepyszny!
Tort ten jest pracochłonny w przygotowaniu, ale niezwykle smaczny i pięknie się prezentuje. Dekoracje z masy cukrowej można przygotować dużo wcześniej. Smaki tortu to: porzeczka, czekolada, śmietanka. Na tort warto postawić złote świeczki. Tort przygotowałam wspólnie z mężem na 70-lecie teściowej.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: dorota w
Sałatka - wieniec