Cukiereczek

Cukiereczek

O mnie:

Zapraszam na mojego bloga: http://gotujzcukiereczkiem.pl/ W kuchni lubię eksperymentować i sprawiać przyjemność moim bliskim różnymi potrawami :) Staram się, aby moje potrawy wyglądały równie dobrze jak smakują, uwielbiam zaskakiwać moich bliskich ugotowanymi przeze mnie daniami.

Liczba punktów za aktywność
958
Liczba obserwujących
34

Wyślij wiadomość
w
Użytkownik Cukiereczek w dniu 07.04.2021 17:34 opublikował przepis :

Babka Neli

Przepis na tę babkę znalazłam w książce „Kuchnia Neli Rubinstein”. Babka oczywiście najlepiej smakuje w okresie wielkanocnym. Wówczas podając ją na stół w całości można ją dodatkowo polukrować.

s
Użytkownik Cukiereczek w dniu 07.04.2021 12:48 opublikował przepis :

Wielkanocne gniazdka

Bezowe gniazdka w wydaniu wielkanocnym czyli udekorowane czekoladowymi jajeczkami.

s
Użytkownik Cukiereczek w dniu 07.04.2021 12:44 opublikował przepis :

Brzoskwinka

Ciasto jest bezproblemowe w przygotowaniu. Sam biszkopt warto upiec dzień wcześniej wówczas będzie się ładnie kroił. Możemy je przygotowywać przez okrągły rok, bo używamy brzoskwiń z puszki.

d
Użytkownik Cukiereczek w dniu 29.03.2021 18:32 opublikował przepis :

Malinowa księżniczka

Pyszny przekładaniec. Ciasto wygląda na skomplikowane, ale tak naprawdę jest proste i szybkie do przygotowania.

s
Użytkownik Cukiereczek w dniu 23.03.2021 16:12 opublikował przepis :

Solianka

Solianka to tradycyjna zupa wywodząca się z kuchni rosyjskiej, tudzież ukraińskiej. Miałam okazję próbować jej w kilku restauracjach i zawsze bardzo mi smakowała. Ma słono-kwaśny smak. Jest gęsta, bogata w różne rodzaje mięsa.

s
Użytkownik Cukiereczek w dniu 17.03.2021 21:37 opublikował przepis :

Sernik hiszpański

Kremowy i delikatny sernik bez spodu, z brązową skórką o karmelowym smaku. Przepyszny!

s
Użytkownik Cukiereczek w dniu 15.03.2021 17:47 opublikował przepis :

Elegancki tort w kiwaty

Tort ten jest pracochłonny w przygotowaniu, ale niezwykle smaczny i pięknie się prezentuje. Dekoracje z masy cukrowej można przygotować dużo wcześniej. Smaki tortu to: porzeczka, czekolada, śmietanka. Na tort warto postawić złote świeczki. Tort przygotowałam wspólnie z mężem na 70-lecie teściowej.