Świąteczne muffinki

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób

Z żurawiną i cukrową posypką

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:


  • • 2 szklanki mąki,
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • ½ łyżeczki sody,
    • ½ szklanki cukru,
    • 1/3 łyżeczki soli,

    • 2 jajka,
    • ½ szklanki oleju,
    • ¾ szklanki mleka,
    • Kilka kropel aromatu migdałowego,
    • DODATKOWO:
    • 2 szklanki świeżej żurawiny,
    • 3 łyżki cukru,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Świąteczne muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, góra-dół.
    W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki. W drugiej misce roztrzepujemy jajka. Dodajemy aromat migdałowy, mleko i olej. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników. Do miski dodajemy żurawinę, mieszamy.
    Formę muffinkową wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wykładamy porcję ciasta. Następnie wierzch muffinek posypujemy cukrem.
    Babeczki pieczemy około 25 minut, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować