Szybkie ciasto tropikalne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej.
Tortownicę o średnicy 24cm smarujemy cienką warstwą masła i oprószamy bułką tartą. Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Owoce marakui kroimy na pół i łyżeczką wydrążamy miąższ. Odmierzamy potrzebną ilość. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, góra-dół.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, olej, skórkę z cytryny i aromat waniliowy. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Dodajemy pulpę z marakui i mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki i mieszamy różgą krótko, tylko do połączenia składników.
Ciasto pieczemy około 50-60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Życzę smacznego
Komentarze