Fit placki twarogowe

3.27 (30 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Zdrowe placki idealne na drugie śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 2 jajka,
    • 150 g twarogu półtłustego,
    • 1 łyżka ksylitolu,
    • 50 g mąki owsianej,
    • DO PODANIA:
    • Skyr, maliny, wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

3.27 (30 ocen)

Zobacz również:

Placki

Fit placki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przekładamy do miseczki razem z ksylitolem. Rozgniatamy go widelcem. Dodajemy jajka i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia składników.
    Rozgrzewamy patelnię i smarujemy ją cienką warstwą tłuszczu np. oleju. Smarujemy patelnię pędzelkiem silikonowym. Nakładamy 1 łyżkę ciasta na jednego placuszka. Placuszki smażymy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.
    Podajemy ze skyrem lub jogurtem oraz świeżymi owocami np. malinami. Wierzch placków posypujemy wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować