Kasia Futka

Futka

O mnie:

Kocham sport i życie ze smakiem. Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga: www.kulinarneinspiracjefutki.pl

Liczba punktów za aktywność
720
Liczba obserwujących
7

Wyślij wiadomość
Hummus z ciemnej ciecierzycy 1
Czekoladowe ciasto z cukinii (fit)
Użytkownik Futka w dniu 20.10.2020 14:32 opublikował przepis :

Czekoladowe ciasto z cukinii (fit)

Pyszne, mocno czekoladowe ciasto z cukinii w polewie z czekolady proteinowej to idealna słodka przekąska, która dostarczy mnóstwo pozytywnej energii. Jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale smakuje wspaniale - jest delikatne, wilgotne i naprawdę bardzo szybko znika! :D

Pierogi ruskie
Użytkownik Futka w dniu 17.10.2020 20:37 opublikował przepis :

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie chyba nigdy mi się nie znudzą. Uwielbiam je, bo zawsze przypominają mi niesamowite smaki dzieciństwa. Wolę je jeść niż lepić, ale czego się nie robi dla prawdziwego domowego smaku! :D Jeśli nudzicie się w te pochmurne dni - lepcie pierogi! :D Lepienie to świetna zabawa, w którą możemy zaangażować także dzieci. Lepienie uczy cierpliwości, jest także doskonałym sposobem na rozwój zdolności manualnych. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne pierożki z wyrazistym farszem, przygotowane z ciasta bez dodatku jajka, które jest delikatne i elastyczne oraz zdecydowanie ułatwi nam lepienie.

Kompot żurawinowo - jabłkowy
Użytkownik Futka w dniu 15.10.2020 13:24 opublikował przepis :

Kompot żurawinowo - jabłkowy

Pyszny i zdrowy kompot z żurawiną, która wzmacnia odporność, zapobiega rozwojowi infekcji, świetnie wpływa na pracę nerek, posiada sporą dawkę błonnika, witaminy C, witamin z grupy B, miedzi oraz wapnia. Smaku dodają słodkie jabłka, nuta cynamonu oraz goździków. Kompot podawany na ciepło delikatnie rozgrzewa, a w wersji schłodzonej orzeźwia i cudownie gasi pragnienie.

Makaron w kremowym sosie pieczarkowym z kurczakiem
Użytkownik Futka w dniu 11.10.2020 21:36 opublikował przepis :

Makaron w kremowym sosie pieczarkowym z kurczakiem

Makaron pappardelle z kawałkami kurczaka, skąpany w kremowym sosie z brązowych pieczarek na bazie kremówki oraz serka mascarpone, to pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu danie, które oczaruje nasze kubki smakowe. Gorąco polecam! :)

Deser z mango, chia i mascarpone
Użytkownik Futka w dniu 08.10.2020 21:57 opublikował przepis :

Deser z mango, chia i mascarpone

Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny deser z mango, jogurtem z chia oraz kremowym serkiem mascarpone. To połączenie zachwyci zarówno małych, jak i dużych smakoszy i co najważniejsze - doda mnóstwo dobrej energii :)

Sałatka z mango, burakiem i serem korycińskim
Użytkownik Futka w dniu 04.10.2020 19:07 opublikował przepis :

Sałatka z mango, burakiem i serem korycińskim

Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka, ale niezwykle smaczna, zdrowa i pożywna. To połączenie egzotycznych i tradycyjnych polskich smaków, daje prawdziwą ucztę naszym kubkom smakowym oraz niesie mnóstwo dobrej energii. Gorąco polecam! :)

Pełnoziarnista tarta orkiszowa ze śliwkami
Użytkownik Futka w dniu 25.09.2020 11:42 opublikował przepis :

Pełnoziarnista tarta orkiszowa ze śliwkami

Krucha, pełnoziarnista tarta orkiszowa wypełniona śliwkami to świetny sposób na pyszny, dodający energii, sezonowy deser. Tarta jest w lżejszej wersji, ponieważ do ciasta zamiast cukru dodałam bezkalorycznego erytolu. Jest szybka i prosta w przygotowaniu. Smacznie polecam! :)

Cynamonowe pierogi ze śliwkami
Użytkownik Futka w dniu 22.09.2020 21:28 opublikował przepis :

Cynamonowe pierogi ze śliwkami

Pierogi ze śliwkami to kolejne danie, które przenosi mnie w cudowne smaki dzieciństwa. Najbardziej lubię te ze śliwek węgierek, polane roztopionym masłem, z dodatkiem cukru i kwaśnej śmietany. Jutro pierwszy dzień jesieni. Postanowiłam powitać ją zapachem cynamonu, który nadał pięknego aromatu ciastu pierogowemu. Gorąco polecam Wam to połączenie! :)

Kopytka ruskie
Użytkownik Futka w dniu 16.09.2020 15:47 opublikował przepis :

Kopytka ruskie

Te kopytka zawsze przypominają mi smaki dzieciństwa i recyklingową kuchnię mojej Babci, która tworzyła je z pozostałego farszu do pierogów ruskich. Lubiłam też gdy zostawało ciasto, bo z niego powstawały smakowite podpłomyki pieczone na blasze pieca. Dzisiaj zapraszam Was na ruskie kopytka - pyszne, bardzo delikatne, ale pikantne i wyraziste w smaku. Są jak ruskie pierogi, ale bez ciasta. Doskonale smakują ze smażoną cebulką i kleksem kwaśnej śmietany. Gorąco polecam! :)