REKLAMA

Kasia Futka

Futka

O mnie:

Kocham sport i życie ze smakiem. Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga: www.kulinarneinspiracjefutki.pl

Liczba przepisów
794
Liczba obserwujących
8
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Futka w dniu 01.12.2021 16:46 opublikował przepis:

Naleśniki z serem

Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w środku to jedne z moich ulubionych naleśników. Zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. To danie dla małych oraz dużych smakoszy. Możemy serwować je na śniadanie, obiad lub podwieczorek o każdej porze roku :)
Użytkownik Futka w dniu 28.11.2021 13:10 opublikował przepis:

Makaron z pietruszkowym pesto

Uwielbiam makaron ze świeżym pesto przygotowanego z rozmaitych połączeń ziół, orzechów oraz serów. Tym razem zapraszam na pyszne połączenie natki pietruszki, orzechów włoskich oraz sera Dziugas Delicate, którego ostry smak przeplata się z nutą słodkich, suszonych owoców. Makaron z pesto możemy podawać z różnorodnymi dodatkami. Ja podałam je ze świeżymi pomidorkami oraz kawałkami kurczaka.
Użytkownik Futka w dniu 13.11.2021 14:31 opublikował przepis:

Kotlety mielone z papryką

Pyszne, aromatyczne i pożywne kotlety mielone z piersi kurczaka. Oryginalnego smaku nadaje im dodatek słodkiej papryki oraz pikantna nuta harissy. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu z surówkami, kaszami i puree ziemniaczanym, ale mogą stanowić także podstawę domowego burgera :)
Użytkownik Futka w dniu 11.11.2021 11:24 opublikował przepis:

Ciasto marchewkowo - kokosowe

Pyszne, delikatne i wilgotne ciasto marchewkowe z masą kokosową na bazie serków homogenizowanych. To deser, który rozpływa się w ustach i cudownie rozpieszcza kubki smakowe. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie smakuje w towarzystwie cappuccino, latte lub kakao. Gorąco polecam :)
Użytkownik Futka w dniu 07.11.2021 15:27 opublikował przepis:

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie z wyrazistym, pieprznym farszem, okraszone smażoną cebulką oraz dodatkiem kwaśnej śmietany to niezapomniane smaki dzieciństwa niejednego z nas
Użytkownik Futka w dniu 28.10.2021 14:10 opublikował przepis:

Placuszki z cukinii i białego sera

Przepis na szybkie, pożywne i proste w przygotowaniu placuszki z cukinii i białego sera. Świetnie smakują z dodatkiem jogurtu greckiego, kwaśnej śmietany lub z sosem czosnkowym.

Użytkownik Futka w dniu 24.10.2021 21:53 opublikował przepis:

Kopytka z koperkiem

Kopytka z dodatkiem świeżego koperku i pieprzu to pyszny dodatek do obiadu, który możemy serwować polane roztopionym masłem lub w towarzystwie rozmaitych sosów oraz gulaszów. Domowe kopytka są najlepsze, ponieważ są niezwykle miękkie i delikatne. Są proste w przygotowaniu, ale te najsmaczniejsze wychodzą z ziemniaków o miękkim i sypkim miąższu oraz dodaniu odpowiedniej ilości mąki. Ich smak zawsze przynosi mi miłe wspomnienia i przypomina cudowną kuchnię mojej Babci.

Użytkownik Futka w dniu 22.10.2021 15:41 opublikował przepis:

Jogurt z owocami, musli i miodem

Lubię zaczynać dzień prostym, zdrowym i pożywnym śniadaniem, które mogę przygotować w kilka chwil. Posiłki pełne kolorów wnoszą uśmiech oraz energię w pochmurne, jesienne dni. Porcja świeżych owoców, musli, jogurtu naturalnego oraz miodu gryczanego to moc łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, a także pomoc w wzmacnianiu naszego układu odpornościowego. Wystarczy chwila i mamy piękne śniadanie, które możemy przygotować także w słoiczku i zabrać do pracy.

Użytkownik Futka w dniu 22.10.2021 15:27 opublikował przepis:

Sałatka z awokado, mozzarellą i szynką parmeńską

Pyszna, kolorowa i pożywna sałatka z awokado, mozzarellą i szynką parmeńską otulona miodowym sosem winegret. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Możemy serwować ją na śniadanie, obiad lub kolację. Świetnie sprawdzi się jako zdrowy posiłek do pracy lub szkoły, który możemy zapakować do lunch boxa.

Użytkownik Futka w dniu 16.10.2021 11:48 opublikował przepis:

Risotto z groszkiem cukrowym i miętą

Połączenie słonej, słodkiej i miętowej nuty w risotto tworzy niezwykle zgraną i pyszną całość. Koniecznie musicie go spróbować! Do jego przygotowania użyłam słodkiego, półmusującego wina, delikatnego sera Dziugas, świeżej mięty oraz groszku cukrowego, który bardzo często gości w mojej kuchni. Groszek cukrowy to cenne źródło białka, witamin z grupy B, a także A, E, K i C. Znajdziemy w nim także dobroczynną dla wzroku luteinę oraz składniki mineralne tj. żelazo, potas, magnez, cynk i wapń. Jest niskokaloryczny oraz posiada niski indeks glikemiczny. I co najważniejsze - jest pyszny! :D