palinos

Reniutka

O mnie:

Gotowanie to moja największa pasja, którą z przyjemnością dzielę się na blogu codziennik-kuchenny.blogspot.pl zapraszam również do polubienie strony na fb: facebook.com/codziennikkuchenny

Liczba punktów za aktywność
240
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
Mini tarty z jagodami i jeżynami
Użytkownik Reniutka w dniu 02.08.2019 00:13 opublikował przepis :

Mini tarty z jagodami i jeżynami

Mini tarty z jagodami i jeżynami wymagają trochę pracy i zachodu, ale ich smak i uroczy wygląd rekompensują ten wysiłek.

Sałatka pomidorowa z grzankami
Użytkownik Reniutka w dniu 01.08.2019 23:53 opublikował przepis :

Sałatka pomidorowa z grzankami

Sałatka pomidorowa z grzankami wzorowana jest na włoskiej Panzanelli. Jedna najważniejszych zasad kuchni włoskiej mówi, że danie może składać się z kilku, często mało wyszukanych produktów, ale mają one być najwyższej jakości. Pomidory na sałatką mają być dojrzałe na słońcu, słodkie i najlepiej różnych odmian. Włosi do tej sałatki używają czerstwego pieczywa, ja zrobiłam grzanki z bagietki na oliwie z oliwek. Sałatka nie nadaje się do przechowywania, trzeba ją zrobić, schłodzić i zjeść.

Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki
Użytkownik Reniutka w dniu 01.08.2019 23:40 opublikował przepis :

Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki

Sałatka z kapusty i papryki jest kolejną propozycją na przygotowanie smacznych i tanich przetworów na zimę. Sałatka może być dodatkiem do dań obiadowych lub pieczonych mięs.

Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki
Użytkownik Reniutka w dniu 01.08.2019 23:39 opublikował przepis :

Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki

Sałatka z kapusty i papryki jest kolejną propozycją na przygotowanie smacznych i tanich przetworów na zimę. Sałatka może być dodatkiem do dań obiadowych lub pieczonych mięs.

Chłodnik buraczkowy
Użytkownik Reniutka w dniu 01.08.2019 23:18 opublikował przepis :

Chłodnik buraczkowy

Chłodnik, to najlepsza zupa na upały. Chłodzi, zaspokaja głód i co ważne jest niskokaloryczny. Ważne jest, aby rzodkiewki i ogórki dodać do chłodnika tuż przed podaniem, aby były chrupiące i jędrne. Chłodnikowi buraczkowemu smak nadają: buraczki, koperek i czosnek, dlatego muszą się znaleźć w zupie zanim odstawimy ją do lodówki do schłodzenia.

Curry warzywne
Użytkownik Reniutka w dniu 01.08.2019 22:35 opublikował przepis :

Curry warzywne

Robiąc wegetariańskie curry szukam nowych połączeń smakowych i zmieniam warzywa w kolejnych wersjach tej potrawy. Jednak niezmiennie używam jako bazy smakowej: kurkumy, świeżego imbiru, czosnku i chilli. I oczywiście nie wyobrażam sobie curry bez natki kolendry, która bardzo podkręca smak potrawy. Curry najczęściej podaje się z ryżem, ale równie dobrze smakuje jako samodzielna potrawa.

Czeskie rogaliki
Użytkownik Reniutka w dniu 01.08.2019 22:08 opublikował przepis :

Czeski rogaliki

Fantastycznie chrupiące czeskie rogaliki. Rogaliki najczęściej kojarzą się ze słodkim smakiem, te jednak takie nie są. Doskonale nadają się do posmarowania konfiturą, ale zdecydowanie najlepiej smakują z wytrawnym twarożkiem smakowym.

Puszyste bułeczki z ziemniakami
Użytkownik Reniutka w dniu 01.08.2019 21:57 opublikował przepis :

Puszyste bułeczki z ziemniakami

Przepis na wyśmienite, puszyste bułeczki z ziemniakami. Mają cieniutką, chrupiącą skórkę, puszysty, mięciutki środek i lekko maślany zapach.