To wyjątkowo pyszne danie, będzie pasowało na specjalne okazje takie jak Święta czy rodzinne przyjęcia. Dodatek konfitury z czerwonej cebuli będzie eleganckim i smakowitym dodatkiem do pierogów z gęsiną.
4 (3 ocen)
Porady
Składniki konfitury z czerwonej cebuli: 3 duże czerwone cebule 1 łyżka miodu 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki octu z czerwonego wina lub octu jabłkowego ok. 1/2 szkl. wody 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli pieprz do smaku Przygotowanie konfitury z czerwonej cebuli: Cebule pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju z dodatkiem soli. Dodać wodę i dusić cebulę na małym ogniu, aż zmięknie. Następnie dodać miód, wino i ocet i szczyptę pieprzu. Konfiturę dusić 25-30 minut, aż zgęstnieje.
Komentarze