Zupa z zielonych szparagów z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa z zielonych szparagów z czosnkiem niedźwiedzim zachwyca smakiem i prostotą wykonania.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 zielonych szparagów (dużych, grubych)
    2 średnie ziemniaki
    1 średnia cebula
    1 łyżka masła klarowanego lub oliwy z oliwek
    5 szklanek bulionu drobiowego lub warzywnego
    2-3 łyżki pasty z czosnku niedźwiedziego (lub 2 małe ząbki czosnku)
    3 łyżki śmietany do zup (18%)
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z zielonych szparagów z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, oderwać twarde końcówki. Pokroić szparagi na niewielkie kawałki pozostawiając główki.
    Dodać do garnka masło klarowane i pokrojoną cebulę. Smażyć, aż cebula zmięknie, dodać obrane i drobno pokrojone ziemniaki i ciepły bulion. Gotować tak długo, aż ziemniaki będą miękkie.
    Dodać pokrojone szparagi i główki szparagów. Gotować 4 minuty.
    Wyjąć z zupy główki szparagów, odłożyć do późniejszej dekoracji zupy.
    Dodać pastę z czosnku niedźwiedziego lub pokrojone ząbki czosnku.
    Zmiksować zupę, dodać śmietanę i sól do smaku.
    Podawać zupę udekorowaną główkami szparagów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować