Bez tytułu

Kuchnia Koloru Blond

Liczba punktów za aktywność
88
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Pstrąg pieczony w folii
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 14.02.2019 17:25 opublikował przepis :

Pstrąg pieczony w folii - dieta Dukana, faza I

Pomyślałam więc, że skoro jestem na tej diecie, to dlaczego by nie podzielić się z Wami przepisami, które sprawdzają mi się dobrze? Dlatego zapytałam Was o to na Insta i zgodnie uznaliście, że chcecie :) No to lecimy!

Spaghetti z klopsikami z tofu
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 02.02.2019 13:10 opublikował przepis :

Spaghetti

Jeśli ktoś jest miłośnikiem spaghetti z klopsikami, to taka wersja też mu posmakuje. Oczywiście klopsiki z tofu nie smakują identycznie jak te mięsne - tu nie ma co się oszukiwać - ale są naprawdę bardzo smaczne :) Przepis ten na początku swojej wegetariańsko-wegańskiej drogi znalazłam u niezastąpionej Marty Dymek :) ja robię go jednak w mniejszej ilości, bo tyle co jest w oryginale, nie zjadłabym przez tydzień :)

boczniaki po kaszubsku
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 21.12.2018 16:33 opublikował przepis :

Boczniaki po kaszubsku, czyli wege śledzie

Dziś wychodzę do Was z propozycją obłędnie smacznych, pachnących i aromatycznych boczniaków po kaszubsku, które Wasi bliscy na pewno będą z apetytem podjadać. Są naprawdę dobre! U mnie pierwsza porcja już zniknęła i musiałam zrobić drugą ;)

masa makowa
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 20.12.2018 20:06 opublikował przepis :

Jak zrobić masę makową? Przepis na masę idealną

Zrobienie samodzielnie masy makowej to coś, czego wiele osób się obawia i wydaje się to im nieziemsko trudne i pracochłonne, wobec czego kupują gotowca w puszkach. A zupełnie niesłusznie, bo masa makowa wcale nie jest jakaś wymagająca. Jest to bardzo proste i w godzinkę będziemy mieli całość z głowy.

Wegański pasztet z fasoli i grzybów leśnych z glazurą
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 15.12.2018 11:19 opublikował przepis :

Wegański pasztet z fasoli i grzybów leśnych z glazurą

Ten pasztet smakuje wyjątkowo, dzięki dodatkowi grzybów ma piękny kolor, subtelny smak i niesamowity zapach. Glazura z musztardy sprawia, że nie tylko wygląda pięknie, ale dodaje też walorów smakowych. Spokojnie możecie postawić go na świątecznym stole - u mnie pojawi się na pewno!

Flaczki z boczniaków
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 11.12.2018 09:37 opublikował przepis :

Flaczki z boczniaków

Dla miłośników grzybów polecam flaczki w lżejszej i o niebo zdrowszej odsłonie, czyli wegańskie flaczki z boczniaków :)

Hummus pomidorowy
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 18.08.2018 11:23 opublikował przepis :

Hummus pomidorowy

Jak zapewne wiecie, przepadam za hummusem. Uwielbiam to aromatyczne, pachnące i smakowite smarowidło do kanapek. Jednym z moich ulubionych jest hummus pomidorowy. Jego przygotowanie nie jest trudne i nie wymaga jakiejś specjalnej filozofii, a efekt jest grzechu wart :) Spróbuj, a nie pożałujesz! :)