REKLAMA

Bez tytułu

Kuchnia Koloru Blond

Liczba przepisów
103
Liczba obserwujących
1
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 14.08.2020 08:40 opublikował przepis:

Wegański sernik mango

Przygotowując ten sernik/tofurnik, zwracałam też uwagę na jakość dodatków, bo chciałam dać go spróbować dzieciom. Zosia jest duża, nie szkodzą jej produkty mleczne i śmiało może jeść do woli tradycyjne serniki i nic jej nie będzie. Jednak jak jest z Jankiem, tego nie wiadomo.
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 19.05.2020 18:16 opublikował przepis:

Wegańskie ciasto drożdżowe z letnimi owocami i kokosową kruszonką

Takie ciasto jak dla mnie smakuje lepiej niż tradycyjne. Jest równie mięciutkie, puszyste i pachnące, jak jego tradycyjny odpowiednik, a rośnie dosłownie jak szalone ;). Zapieczone owoce i kokosowa kruszonka nadają mu bardzo ciekawego smaku, do którego chce się wracać i trudno jest poprzestać na jednym, niewielkim kawałku ;)
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 03.05.2020 10:16 opublikował przepis:

Ryż z wegańskim sosem a'la chińskim i tofu

Zachęcona poprzednim udanym eksperymentem z tofu, tym razem też postanowiłam dać mu szansę...
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 11.03.2020 14:57 opublikował przepis:

Wegańskie racuchy z jabłkami

Wszelkiej maści placki to dość popularne i lubiane przez dzieci jak i dorosłych śniadanie. Moja córka bardzo je lubi. Ja osobiście nigdy nie byłam miłośniczką racuchów, ale odkąd zaczęłam robić takie wegańskie, zdarza mi się zjeść porcję razem z dzieckiem :) taka wersja zwyczajnie bardziej mi smakuje. Ich ogromną zaletą jest to, że można do nich dodać praktycznie każde, dowolne, owoce i one się zawsze udadzą :) pomimo tego, że nie ma w nich jajek ani krowiego mleka, rosną jak szalone, są mięciutkie i baaaardzo puszyste :)
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 03.03.2020 13:09 skomentował:

Sałatka jarzynowa

Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 03.03.2020 13:07 opublikował przepis:

Kotlety z kalafiora a'la mielone

Kotlety są bardzo smaczne, aromatyczne, mięciutkie, soczyste i z chrupiącą skórką. Nie rozpadają się podczas smażenia ani obracania, a w moim domu zostały dość ciepło przyjęte. Na pewno będą pojawiać się częściej, choćby w charakterze piątkowego obiadu, bo smakują naprawdę nieziemsko.
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 04.07.2019 12:27 opublikował przepis:

Kapusta zasmażana

Danie obowiązkowe, gdy jest młoda kapusta. Idealny dodatek do obiadu nie tylko latem :)
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 26.06.2019 11:16 opublikował przepis:

Wegański kapsalon

Brakowało mi w internecie przepisu na takie danie. Największy problem stanowiło tu zastąpienie mięsa takim składnikiem, by jak najbardziej przypominało je w smaku i strukturze, ale znalazłam na to sposób.
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 22.06.2019 18:41 opublikował przepis:

Truskawkowy poemat

Jest bardzo smaczne, wręcz obłędnie pyszne - ale taki jest urok wszelkich prostych ciast :) tu mamy samą esencję prostego, letniego ciasta: delikatny, puszysty biszkopt, słodki, lekki krem i galaretka z owocami :)