Bez tytułu

Kuchnia Koloru Blond

Liczba punktów za aktywność
98
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 26.06.2019 11:16 opublikował przepis :

Wegański kapsalon

Brakowało mi w internecie przepisu na takie danie. Największy problem stanowiło tu zastąpienie mięsa takim składnikiem, by jak najbardziej przypominało je w smaku i strukturze, ale znalazłam na to sposób.

truskawkowy poemat
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 22.06.2019 18:41 opublikował przepis :

Truskawkowy poemat

Jest bardzo smaczne, wręcz obłędnie pyszne - ale taki jest urok wszelkich prostych ciast :) tu mamy samą esencję prostego, letniego ciasta: delikatny, puszysty biszkopt, słodki, lekki krem i galaretka z owocami :)

Truskawkowy poemat
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 22.06.2019 18:38 opublikował przepis :

Truskawkowy poemat

Jest bardzo smaczne, wręcz obłędnie pyszne - ale taki jest urok wszelkich prostych ciast :) tu mamy samą esencję prostego, letniego ciasta: delikatny, puszysty biszkopt, słodki, lekki krem i galaretka z owocami :)

Jarzynowa zupa na winie
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 17.06.2019 11:21 opublikował przepis :

Jarzynowa zupa na winie

Idea zup ''na winie'' jest ogólnie dobrze znana: co się nawinie, to do gara :) w przypadku tej zupy zadziałała dokładnie ta zasada: pozbierałam wszystko, co było pod ręką. Jako że efekt końcowy okazał się zaskakująco smaczny, od razu wiedziałam, że muszę podzielić się przepisem :)

Naleśniki z wegańskim farszem a'la kebab
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 03.06.2019 15:57 opublikował przepis :

Naleśniki z wegańskim farszem a'la kebab

Podejrzewam, że gdyby ktoś nie wiedział, że w tym naleśniku nie ma kurczaka, tylko tofu - nawet by nie zauważył. Farsz w większości składa się z warzyw, a tofu pachnie jak kurczak, więc... :) Jest to naprawdę świetny pomysł na szybki piątkowy (i nie tylko piątkowy) obiad, który naprawdę nie wymaga wiele wysiłku ani poświęconego czasu, w zasadzie tyle co potrzeba na usmażenie naleśników i pokrojenie warzyw

Naleśniki z wegańskim farszem a'la kebab
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 03.06.2019 15:59 opublikował przepis :

Naleśniki z wegańskim farszem a'la kebab

Podejrzewam, że gdyby ktoś nie wiedział, że w tym naleśniku nie ma kurczaka, tylko tofu - nawet by nie zauważył. Farsz w większości składa się z warzyw, a tofu pachnie jak kurczak, więc... :) Jest to naprawdę świetny pomysł na szybki piątkowy (i nie tylko piątkowy) obiad, który naprawdę nie wymaga wiele wysiłku ani poświęconego czasu, w zasadzie tyle co potrzeba na usmażenie naleśników i pokrojenie warzyw

tarta z rabarbarem
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 29.05.2019 10:47 opublikował przepis :

Tarta budyniowa z rabarbarem i nektarynkami

Tarta ma kruchy spód, przygotowany w połowie z razowej mąki, a w połowie z typu 650, przez co ma nieco więcej wartości odżywczych, ale smak nie jest tak znowu mocno zmieniony. Rabarbar po upieczeniu wydziela niesamowity smak, który idealnie komponuje się z nektarynkami oraz truskawkowym dżemem.

tarta z rabarbarem
Użytkownik Kuchnia Koloru Blond w dniu 29.05.2019 10:47 opublikował przepis :

Tarta budyniowa z rabarbarem i nektarynkami

Tarta ma kruchy spód, przygotowany w połowie z razowej mąki, a w połowie z typu 650, przez co ma nieco więcej wartości odżywczych, ale smak nie jest tak znowu mocno zmieniony. Rabarbar po upieczeniu wydziela niesamowity smak, który idealnie komponuje się z nektarynkami oraz truskawkowym dżemem.