Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem

  • wyświetlono: 620 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Taka pasta jajeczna jest bajecznie prosta w przygotowaniu, przepyszna i zawsze znika ze stołu jako pierwsza :) to świetne śniadanie - do zaserwowania z naprawdę dobrym chlebem :)

Bez tytułu
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

- 4 jajka
- 0,5 małej cebulki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę kroimy w drobniutką kostkę i sparzamy wrzątkiem na sitku.
    Obrane jajka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy cebulkę i majonez. Mieszamy dokładnie, w razie potrzeby dodajemy jeszcze odrobinę majonezu - pasta nie powinna być sucha, ale nie powinna też pływać w majonezie :) doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koperek. Mieszamy jeszcze raz, odstawiamy na 10 minut.
    Podajemy z dobrym chlebem, keczupem i koperkiem.





    Smacznego!!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapasta jajecznaśniadaniewegetariańskie

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Pyszna pasta śniadaniowa do przygotowania...

1

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

To bardzo prosty przepis na pyszną...

Pasta z ciecierzycy z koperkiem

Dodane przez: Kloruś

Pasta z ciecierzycy z koperkiem

Zdrowa, wegetariańska propozycja...

Pasta jajeczna z twarożkiem i szczypiorkiem

Dodane przez: justi2401

Pasta jajeczna z twarogiem i szczypiorkiem

Błyskawiczna w przygotowaniu, kremowa...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

Pasta rybna z koperkiem

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Pasta rybna z koperkiem

Przepis na pastę rybną z koperkiem.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE