Kloruś

Kloruś

O mnie:

Z wykształcenia jestem chemikiem a kuchnia to moje małe laboratorium smaków. Uwielbiam piec i wymyślać nowe ciasta. Mój segregator z przepisami na słodkie pęka już w szwach a mi wciąż mało... Ale moja kuchnia to nie tylko słodkości więc w można w niej znaleźć przeróżne dania nie tylko z Polski. Gotuje dla męża, syna i córki. Elementem utrudnienia jest fakt, że mój ślubny nie jada żadnego nabiału, a dzieci nie lubią warzyw więc pomysłowość przy ich przemycaniu jest wskazana :) zapraszam na mój blog: http://pyrynagaz.blogspot.com oraz polubienie strony na fb: facebook.com/pyrynagaz

Liczba punktów za aktywność
856
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
Domowy ketchup ze świeżych pomidorów
Użytkownik Kloruś w dniu 18.09.2018 12:09 opublikował przepis :

Domowy ketchup ze świeżych pomidorów

W dobie wszechobecnych ulepszaczy, konserwantów i sztucznych aromatów, smak naturalnych produktów zaczyna być luksusem. Zachęcam do wypróbowania przepisu na domowy ketchup ze świeżych pomidorów. Dzięki temu że przygotowujemy go sami nie tylko wiemy co jemy ale także możemy sami modyfikować przepis pod swój gust.

Ciasto czekoladowe z jabłkami
Użytkownik Kloruś w dniu 18.09.2018 11:17 opublikował przepis :

Ciasto czekoladowe z jabłkami

Proste w przygotowaniu ciasto typu „wymieszaj wszystko i upiecz” :) Mimo użycia niewyszukanych składników jest pełne złożonych smaków: czekolady, cynamonu, orzechów i rumu. Pyszne, wilgotne, miękkie... trudno zatrzymać się na jednym kawałku.

Śledzie sułtańskie
Użytkownik Kloruś w dniu 18.09.2018 10:35 opublikował przepis :

Śledzie sułtańskie

To danie łączy ze sobą wyrazisty smak słonego śledzia oraz słodkawej cebuli i rodzynek. Całość skąpana jest w pikantnym sosie pomidorowym, a dodatek octu sprawia że ryba jest bardzo delikatna i krucha. Wspaniałe danie wigilijne!

Pieczony indyk teriyaki
Użytkownik Kloruś w dniu 18.09.2018 09:02 opublikował przepis :

Pieczony indyk teriyaki

Bardzo aromatyczna pieczona pierś z kurczaka doskonale łączy w sobie smaki sosu teriyaki, miodu, octu winnego i rozmarynu. Wspaniale sprawdzi się na rodzinnych obiadach lub świątecznym stole.

Lody waniliowe z karmelem i słonecznikiem
Użytkownik Kloruś w dniu 10.09.2018 20:51 opublikował przepis :

Lody waniliowe z karmelem i słonecznikiem

Kremowe lody z wyraźnym aromatem wanilii. W połączeniu z gęstym, maślanym, słonawym sosem karmelowym i słonecznikiem są pysznym deserem dla dzieci i dorosłych.

Likier czekoladowo-piernikowy
Użytkownik Kloruś w dniu 26.07.2018 12:08 opublikował przepis :

Likier czekoladowo-piernikowy

Damski likier na babskie spotkania i pogaduchy. Lekko słodki, kremowy, o wyraźnym aromatem korzennym i nuta czekolady. Do tego niezbyt mocny. Świetnie smakuje schłodzony.

Tartaletki z czerwoną cebulą
Użytkownik Kloruś w dniu 26.07.2018 11:41 opublikował przepis :

Tartaletki z czerwoną cebulą

Małe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Słodkawy smak cebuli i wyrazistego boczku otulony delikatną masa jajeczną tworzy przepyszny posiłek.

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną
Użytkownik Kloruś w dniu 24.07.2018 14:47 opublikował przepis :

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Pyszne wrapy z tortilli z pastą jajeczną, lekko pikantną rukolą i wyrazistymi suszonymi pomidorami. Świetnie sprawdzają się jako szybkie, ciekawe danie śniadaniowe.

Wrapy wegetariańskie z awokado
Użytkownik Kloruś w dniu 24.07.2018 09:59 opublikował przepis :

Wrapy wegetariańskie z awokado

Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione delikatnym serkiem lekko pikantną rukolą, papryką, ogórkiem i awokado są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.