Kloruś

Kloruś

O mnie:

Z wykształcenia jestem chemikiem a kuchnia to moje małe laboratorium smaków. Uwielbiam piec i wymyślać nowe ciasta. Mój segregator z przepisami na słodkie pęka już w szwach a mi wciąż mało... Ale moja kuchnia to nie tylko słodkości więc w można w niej znaleźć przeróżne dania nie tylko z Polski. Gotuje dla męża, syna i córki. Elementem utrudnienia jest fakt, że mój ślubny nie jada żadnego nabiału, a dzieci nie lubią warzyw więc pomysłowość przy ich przemycaniu jest wskazana :) zapraszam na mój blog: http://pyrynagaz.blogspot.com oraz polubienie strony na fb: facebook.com/pyrynagaz

Liczba punktów za aktywność
834
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
Wrapy z kurczakiem i awokado
Użytkownik Kloruś w dniu 29.12.2017 15:45 opublikował przepis :

Wrapy z kurczakiem i awokado

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które równie dobrze sprawdzi się na przyjęciach i domówkach jak i jako obiad czy kolacja. Połączenie wyrazistego kurczaka, aromatycznego sosu i awokado zawiniętych w pszenną tortillę.

Duńskie pierniczki (honninghjerter)
Użytkownik Kloruś w dniu 16.12.2017 20:18 opublikował przepis :

Duńskie pierniczki (honninghjerter)

Pierniczki goszczą w większości polskich domów w czasie Świąt Bożego Narodzenia. Duńczycy również lubują się w pierniczkach, które smakiem są zbliżone do polskich. Pieczemy je przynajmniej dwa tygodnie przed świętami, aby zdążyły zmięknąć choć tradycyjne przepisy mówią nawet o miesiącu leżakowania.

Tradycyjny śledzik z cebulką
Użytkownik Kloruś w dniu 30.11.2017 20:05 opublikował przepis :

Tradycyjny śledzik z cebulką

Śledź tworzy smaczne połączenie z wieloma dodatkami a jego przygotowanie nie jest skomplikowane. Zapraszam na tradycyjnego śledzia w oleju z cebulką. Geniusz tego dania tkwi w prostocie!

Śledź z sosem tatarskim
Użytkownik Kloruś w dniu 30.11.2017 20:01 opublikował przepis :

Śledź z sosem tatarskim

Śledź w sosie tatarskim to mistrzowskie połączenie słonawej ryby z kremowym sosem z kiszonymi górkami, marynowanymi grzybkami i cebulką. Moja ulubiona wersja świątecznego śledzika.

Śledź w sosie musztardowym
Użytkownik Kloruś w dniu 30.11.2017 19:56 opublikował przepis :

Śledź w sosie musztardowym

Śledzia możemy przygotować na setki sposobów. Doskonale smakuje podany z sosem na bazie musztardy z odrobina miodu i soku z cytryny. Przepyszny!

Śledź po polsku
Użytkownik Kloruś w dniu 30.11.2017 19:46 opublikował przepis :

Śledź po polsku

Śledź to fantastyczne danie na wigilijna kolację, zwłaszcza dla osób, które w kuchni nie czują się jak ryba w wodzie. Śledź tworzy smaczne połączenie z wieloma dodatkami a jego przygotowanie nie jest skomplikowane. Zapraszam na śledzia po polsku z sporą ilością cebulki, leśnymi grzybami i suszonymi śliwkami skąpanego w aromatycznym, pomidorowym sosie.

Śledzik korzenny
Użytkownik Kloruś w dniu 30.11.2017 19:36 opublikował przepis :

Śledzik korzenny

Śledzia możemy przygotować na setki sposobów. Dla poszukujących nowych smaków polecam śledzia marynowanego w przyprawach korzennych z cebulka i olejem.

Niemiecka sałatka śledziowa
Użytkownik Kloruś w dniu 30.11.2017 19:32 opublikował przepis :

Niemiecka sałatka śledziowa

Śledź to fantastyczne danie na wigilijna kolację, zwłaszcza dla osób, które w kuchni nie czują się jak ryba w wodzie. Doceniają je również nasi zachodni sąsiedzi, komponując pyszna niemiecka sałatkę śledziową. Pięć składników, różne smaki, różne konsystencje... przepyszny efekt.

Herbata z mandarynka i pigwowcem
Użytkownik Kloruś w dniu 24.11.2017 16:51 opublikował przepis :

Herbata z mandarynka i pigwowcem

Aromatyczna korzenna herbata z owocami nieodzownie kojarzy się z zimowymi wieczorami. Nie tylko doskonale smakuje i dostarcza witaminy C ale też znakomicie poprawia nastrój 

Zimowa herbata z pomarańczą i imbirem
Użytkownik Kloruś w dniu 24.11.2017 16:47 opublikował przepis :

Zimowa herbata z pomarańczą i imbirem

Pięknie pachnie, cudownie rozgrzewa i dostarcza dawki naturalnej witaminy C. Pomarańcza dodaje napojowi lekko kwaśnego smaku, a imbir doskonale rozgrzewa.