Modra kapusta z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Czerwona kapusta duszona z jabłkiem to idealny dodatek do gęsi lub kaczki. Kwaskowata, aromatyczna kapusta będzie smakowała wszystkim domownikom.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała kapusta czerwona
    1 jabłko
    1 cebula
    łyżka oleju rzepakowego
    kilka sztuk ziela angielskiego
    2-3 listki laurowe
    sól, czarny pieprz
    łyżka octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Jarzynka

Modra kapusta z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, pozbawić głąba, drobno posiekać. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w sporą kostkę.
    W garnku rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Następnie do garnka dodać posiekaną kapustę, jabłko liście laurowe, ziele angielskie. Całość chwilę smażyć mieszając, dodać kilka łyżek wody (bulionu), zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Kapustę doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i octem jabłkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Gęś Kaczka Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować