Naleśniki z ricottą i owocami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem ricotta oraz owocami. Idealne na smaczne śniadanie, lunch do pracy albo dla dzieci.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    2/3 szklanki zimnego mleka
    2/3 szklanki zimnej wody
    3 duże jajka
    1/4 łyżeczki soli
    3 łyżki stopionego masła
    olej do smażenia

    serek ricotta
    płatki migdałów
    truskawki, borówki etc
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Śniadanie

Naleśniki z ricottą i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misie malaksera i zmiksować na gładką masę (lub wymieszać trzepaczką). Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
    Rozgrzać nieprzywierającą patelnię. Natłuścić olejem. Wlewać na patelnię nieduże porcje ciasta i smażyć naleśniki, z obu stron, do lekkiego zrumienienia.
    Wystudzone naleśniki ułożyć jeden na drugim, przykryć. Serwować z serkiem ricotta, płatkami migdałów i ulubionymi owocami sezonowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować