Naleśniki z ricottą i owocami

  • wyświetlono: 53 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem ricotta oraz owocami. Idealne na smaczne śniadanie, lunch do pracy albo dla dzieci.

Kloruś
  • 8 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

1 szklanka mąki pszennej
2/3 szklanki zimnego mleka
2/3 szklanki zimnej wody
3 duże jajka
1/4 łyżeczki soli
3 łyżki stopionego masła
olej do smażenia

serek ricotta
płatki migdałów
truskawki, borówki etc

Sposób przygotowania przepisu:

Naleśniki z ricottą i owocami

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misie malaksera i zmiksować na gładką masę (lub wymieszać trzepaczką). Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
    Rozgrzać nieprzywierającą patelnię. Natłuścić olejem. Wlewać na patelnię nieduże porcje ciasta i smażyć naleśniki, z obu stron, do lekkiego zrumienienia.
    Wystudzone naleśniki ułożyć jeden na drugim, przykryć. Serwować z serkiem ricotta, płatkami migdałów i ulubionymi owocami sezonowymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

naleśnikiśniadaniedla dziecipodwieczorekkuchnia polskadrugie śniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

Szpinakowy omlet z owocami, masą śmietanową i czekoladową nutą

Dodane przez: Ewelina Marcin

Szpinakowy omlet z owocami, masą śmietanową...

Szybki w przygotowaniu, smaczny...

Owsianka z owocami

Dodane przez: kuchenny świat

Owsianka z owocami

Zapraszam na smaczną owsiankę z...

Owsianka na mleku z owocami

Dodane przez: Lidka Bawolska

Owsianka na mleku z owocami

Taką owsiankę pokochała moja rodzina,...

Kolorowe naleśnikowe szaszłyki z owocami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kolorowe naleśnikowe szaszłyki z owocami

Naleśniki z dodatkiem zdrowego...

Naleśnik jaglany z groszkiem cukrowym i serem żółtym

Dodane przez: Armi As

Naleśnik jaglany z groszkiem cukrowym i serem...

Zalegają Wam w szafce płatki jaglane...

Dodane przez: Ania Wielgosińska

Placuszki bananowe z owocami

Paluszki bananowe z owocami idealne,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE