Przepyszna sałatka z wyrazistym tuńczykiem, słodkawa kukurydzą i słonymi oliwkami. Smaki doskonale się przenikają i uzupełniają. Do tego jest bardzo szybka w przygotowaniu. Idealna na przyjęcia!
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy
duża czerwona cebulka
2 gałązki selera naciowego
½ szklanki czarnych oliwek
150g majonezu
sól, czarny pieprz
Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Seler naciowy myjemy i kroimy w małą kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Oliwki kroimy w połówki. Cebule siekamy w drobna kostkę. Wszystkie składniki łączymy w salaterce. Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Komentarze