Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszna sałatka z wyrazistym tuńczykiem, słodkawa kukurydzą i słonymi oliwkami. Smaki doskonale się przenikają i uzupełniają. Do tego jest bardzo szybka w przygotowaniu. Idealna na przyjęcia!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    puszka kukurydzy
    duża czerwona cebulka
    2 gałązki selera naciowego
    ½ szklanki czarnych oliwek
    150g majonezu
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler naciowy myjemy i kroimy w małą kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Oliwki kroimy w połówki. Cebule siekamy w drobna kostkę. Wszystkie składniki łączymy w salaterce. Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować