Brownie

  • wyświetlono: 165 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach i wilgotne klasyczne brownie. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Z powodzeniem przygotujesz je do niedzielnej kawy.

Kloruś
  • 16 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

(na formę 22cm x22cm)
180 g masła
300 g gorzkiej czekolady
3 jajka L
250 g cukru pudru
120 g mąki pszennej
spora szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Brownie

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C. Formę o wymiarach 22cm x 22cm wykładamy papierem do pieczenia.
    Masło roztapiamy w garnku. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy posiekaną czekoladę. Studzimy. Mieszamy do połączenia składników. W osobnej miseczce miksujemy jajka z cukrem pudrem na jednolitą masę. Dodajemy przestudzona czekoladę z masłem a następnie mąkę oraz sól. Mieszamy do połączenia składników.
    Masę przekładamy do przygotowanej formy. Pieczemy 25-30 minut. Brownie jest wyjątkiem, którego nie pieczemy do tzw. ”suchego patyczka”. Patyczek włożony w środek ciasta powinien być mokry, ale bez śladów surowego ciasta.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Szybkie ciastociasto czekoladowełatwe ciastomurzynekbrownieczekoladowe brownietradycyjne brownie

Komentarze

Podobne przepisy

Brownie z kremem mascarpone

Dodane przez: Futka

Brownie z kremem mascarpone

Dzisiaj zapraszam na moje ulubione...

Brownie kokosowe

Dodane przez: Di bloguje

Brownie kokosowe

Brownie jest naprawdę pyszne, wilgotne...

Brownie z sosem malinowym

Dodane przez: Kaja140

Brownie

Ciasto czekoladowe- Brownie

Dyniowe brownie

Dodane przez: joanna30

Brownie dyniowe

Wspaniałe, czekoladowe ciasto z...

Jaglane brownie

Dodane przez: aga3103

Jaglane brownie

Kasza jaglana jest bardzo zdrowa,...

brownie

Dodane przez: sylwin03

Ciasto czekoladowe – brownie

Czekoladowe – brownie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE