32

VioletoweKucharzenie

O mnie:

W kuchni odnalazłam się stosunkowo niedawno i polubiłam gotowanie...Nie wiedziałam, że sprawia to tyle radości i potrafi odprężać.Uwielbiam patrzeć jak jedzonko przeze mnie przygotowane smakuje Ukochanemu i rodzinie. Nie jestem znakomitym fotografem (co widać na zdjęciach) ale wszystkie są mojego autorstwa. ,,Tajemnica szczęścia jest ukryta w tym, by widzieć wszystkie cuda świata i nigdy nie zapomnieć o dwóch kroplach oleju na łyżce" Paulo Coelho Zapraszam na mojego bloga: http://violetowekucharzenie.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
971
Liczba obserwujących
9

Wyślij wiadomość
Filet z kurczaka w panierce z ciecierzycy
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 17.01.2021 16:33 opublikował przepis :

Filet z kurczaka w panierce z ciecierzycy

Przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Mąka z ciecierzycy jest bardzo zdrowym odpowiednikiem mąki pszennej. Ciasto ma konsystencję gęstszą niż ciasto na naleśniki. Polecam z sosem czosnkowym i dodatkiem gotowanych warzyw.

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i serem
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 17.01.2021 16:30 opublikował przepis :

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i serem

Pyszna w smaku i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka makaronowa z dodatkiem tuńczyka. Polecam na domowe imprezy jak i zwyczajne dni. Składniki możemy dowolnie modyfikować i zmieniać.

Tradycyjne zrazy z karkówki z leśnymi grzybami
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 17.01.2021 16:26 opublikował przepis :

Tradycyjne zrazy z karkówki z leśnymi grzybami

Uwielbiamy polskie tradycyjne dania. Zrazy znają doskonale wszyscy. Jednakże każdy robi na swój sposób. Tym razem postanowiłam wzbogacić ich smak dodatkiem leśnych suszonych grzybów. Dodałam je zarówno do środka mięsa jak i do sosu. Najlepszy tradycyjny obiad z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ugotowanych ziemniaków.

Porosołowe kotleciki
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 18.10.2020 14:26 opublikował przepis :

Porosołowe kotleciki

W niedzielę obowiązkowy rosołek. Tylko co robić z mięsem i warzywami? Pasztet porosołowy już był to teraz kolej na kotleciki. Ich przygotowanie jest błyskawiczne!

Ciasto kokosowa princessa
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 11.10.2020 16:59 opublikował przepis :

Ciasto kokosowa princessa

Ciasto wygląda jak zebra, a w smaku przypomina popularny wafelek. Nie wymaga zbyt dużo pracy, a co najważniejsze ciasto jest bez pieczenia. Bazą kremu jest domowy budyń. W połączeniu z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi powoduje obłędny smak.

Bezowe gniazdka z kremem śmietanowym
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 19.04.2020 11:46 opublikował przepis :

Bezowe gniazdka z kremem śmietanowym

Totalny klasyk na naszym stole! Pyszna beza, dobrze wysuszona to podstawa tego deseru! Krem również w wersji klasycznej – tu jednakże możemy eksperymentować z kremami. Wierzch udekorowany jest chrupiącymi orzechami nerkowca i oblany mleczną czekoladą! Chciałabym Wam dać jeszcze pewien patent na białka. Wiedzieliście, że można je mrozić? Ja dopiero jakiś czas temu o tym przeczytałam. Swoje wlewam do słoiczka, zakręcam i wstawiam do zamrażalnika. Przyklejam też karteczkę ile białek jest w środku, bo później zapominam.

Kolorowa sałatka makaronowa z jajkiem i suszonymi pomidorami
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 28.03.2020 17:42 opublikował przepis :

Kolorowa sałatka makaronowa z jajkiem i suszonymi pomidorami

Taka sałatka jest idealnym pomysłem gdy spodziewamy się gości. Robi się błyskawicznie. Uwielbiam chrupiące dodatki w sałatce – rzodkiewkę i zielonego ogórka. Zamiast filet z kurczaka możemy użyć dowolnej wędliny lub szynki konserwowej. Przyprawa w formie suszonych pomidorów z czosnkiem wzbogaca cały smak sałatki.