32

VioletoweKucharzenie

O mnie:

W kuchni odnalazłam się stosunkowo niedawno i polubiłam gotowanie...Nie wiedziałam, że sprawia to tyle radości i potrafi odprężać.Uwielbiam patrzeć jak jedzonko przeze mnie przygotowane smakuje Ukochanemu i rodzinie. Nie jestem znakomitym fotografem (co widać na zdjęciach) ale wszystkie są mojego autorstwa. ,,Tajemnica szczęścia jest ukryta w tym, by widzieć wszystkie cuda świata i nigdy nie zapomnieć o dwóch kroplach oleju na łyżce" Paulo Coelho Zapraszam na mojego bloga: http://violetowekucharzenie.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
921
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
Truskawkowo – brzoskwiniowy serniczek na zimno
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 14.07.2019 11:08 opublikował przepis :

Truskawkowo – brzoskwiniowy serniczek na zimno

Błyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć jakie to owoce. Taki serniczek jest idealnym źródłem białka dzięki serkom wiejskim.

Gofry orkiszowe (duża porcja)
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 14.07.2019 10:49 opublikował przepis :

Gofry orkiszowe (duża porcja)

Gofry zawsze będą kojarzyły mi się z dzieciństwem. To zapewne dlatego moja Córcia tak je uwielbia. Staram się eksperymentować z mąkami i tym razem padło na orkiszową. Wyszły rewelacyjne!

Figowe kulki mocy z pastą kokosową
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 14.07.2019 10:43 opublikował przepis :

Figowe kulki mocy z pastą kokosową

Fenomenalna słodka i zdrowa przekąska! Zblendowane figi delikatnie chrupią dzięki małym ziarenkom. Pasta kokosowa nadaje wyrazistego smaku całości. I w dodatku nie ma w nich grama zbędnego cukru. Idealne do letniej kawy!

Pieczona w keczupie karkówka z żurawiną
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 29.06.2019 20:23 opublikował przepis :

Pieczona w keczupie karkówka z żurawiną

Już nie pamiętam kiedy robiłam karkówkę. W naszej kuchni dominuje drób i chuda wieprzowina. Jednakże ta karkówka to istne mistrzostwo. Banalnie proste składniki a smak rewelacyjny! Keczup nadaje ostrzejszego smaku, który łagodzi suszona żurawina. Dodatkowo rozpływająca się w ustach cebula! Podana z kluskami śląskimi lub kopytkami jest przepyszna! Polecam!

Ciasto z rogalikami 7 days
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 29.06.2019 19:51 opublikował przepis :

Ciasto z rogalikami 7 days

To ciasto okazało się strzałem w dziesiątkę. Na pozór nie jest bardzo słodkie! Kakaowy biszkopt, krem śmietankowy i czekoladowe rogaliki idealnie do siebie pasują! Słodycz przełamuje dżem porzeczkowy. Ciasto jest rewelacyjne i zaskakujące w smaku!

Ciasto Rocher
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 29.06.2019 19:58 opublikował przepis :

Ciasto Rocher

To ciasto to istna petarda smakowa! Dla wszystkich fanów słynnych pralinej ferrero rocher. Idealne na obecną porę roku, ponieważ nie wymaga pieczenia.

Razowe zwijańce z serem
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 02.05.2019 15:16 opublikował przepis :

Razowe zwijańce z serem

Moja zdrowsza wersja pysznych drożdżówek. Takie zawijaski przygotujemy również ze zwykłej mąki pszennej. Do swoich wykorzystałam razową. Wyszły pyszne! Nadzieniem był twaróg, jednakże znakomicie sprawdzi się również mak.

Pudding chia z owocami i siemieniem lnu
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 02.05.2019 15:12 opublikował przepis :

Pudding chia z owocami i siemieniem lnu

Takie deserki przygotowuję sobie do pracy na drugie śniadanie. Robi się je błyskawicznie. A słoiczek wystarczy zakręcić i schować do torebki. Nasiona chia tworzą z jogurtu pyszną galaretkę, co w połączeniu z owocami daje pyszny orzeźwiający deser.