32

VioletoweKucharzenie

O mnie:

W kuchni odnalazłam się stosunkowo niedawno i polubiłam gotowanie...Nie wiedziałam, że sprawia to tyle radości i potrafi odprężać.Uwielbiam patrzeć jak jedzonko przeze mnie przygotowane smakuje Ukochanemu i rodzinie. Nie jestem znakomitym fotografem (co widać na zdjęciach) ale wszystkie są mojego autorstwa. ,,Tajemnica szczęścia jest ukryta w tym, by widzieć wszystkie cuda świata i nigdy nie zapomnieć o dwóch kroplach oleju na łyżce" Paulo Coelho Zapraszam na mojego bloga: http://violetowekucharzenie.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
891
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
Odchudzone pieczone pączki z budyniem
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 31.03.2019 11:32 opublikował przepis :

Odchudzone pieczone pączki z budyniem

Tym razem na Tłusty Czwartek przygotowałam odchudzoną wersję pączków – w formie słodkich małych bułeczek. Odchudzoną, ponieważ pączki nie są smażone w głębokim tłuszczu a pieczone w piekarniku. W środku pyszny, kremowy budyń waniliowy.

Rolada z porowo szpinakowym farszem
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 30.03.2019 14:46 opublikował przepis :

Rolada z porowo szpinakowym farszem

Taka rolada znakomicie sprawdzi się na domowym obiedzie jak i rodzinnych spotkaniach. Plusem takiego mięsa jest to, że może być podane na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję gościom posmakuje!

Pulpety z ryżem w sosie grzybowym
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 24.03.2019 19:02 opublikował przepis :

Pulpety z ryżem w sosie grzybowym

Te danie pokochasz od pierwszego kęsa. Sos z dodatkiem suszonych grzybów i pieczarek jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Pulpety z dodatkiem ryżu są bardzo syte. U nas taki obiad znika bardzo szybko!

Pieczona karkówka w sosie sojowo pomidorowym
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 24.03.2019 18:53 opublikował przepis :

Pieczona karkówka w sosie sojowo pomidorowym

Zamarynowanie wcześniej mięso po upieczeniu charakteryzuje się niezwykłą kruchością oraz aromatem. W połączeniu z pomidorowo sojowym sosem jest bardzo smaczne. Propozycja na rodzinny domowy obiad!

Łaciata babka z białek
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 24.03.2019 18:45 opublikował przepis :

Łaciata babka z białek

Pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu domowe ciasto. Swoją babkę zrobiłam w foremce na babkę. Idealnie będzie wyglądać w prostokątnej foremce, ponieważ wtedy wyrośnie jeszcze większe. Ciasto jest wilgotne i puszyste. Polecam do filiżanki gorącej kawy lub herbaty.

Kruche babeczki z kajmakowym środkiem
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 24.03.2019 18:35 opublikował przepis :

Kruche babeczki z kajmakowym środkiem

Przepis i przygotowanie tych mini słodkości jest banalnie prosty. Nie wiem dlaczego ale za każdym razem jak przygotowuję babeczki znikają błyskawicznie. Tym razem postawiłam na prostotę I szybkość w przygotowaniu kremu. Wypełnienie babeczek możemy modyfikować na różne sposoby, tworzyć różne smaki i kremy.

Koralikowa sałatka z kurczakiem i fasolką
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 15.03.2019 22:12 opublikował przepis :

Koralikowa sałatka z kurczakiem i fasolką

Banalnie prosta sałatka ze składników, które najczęściej mamy w domu. Dodatkowo możemy jeszcze dodać posiekaną pietruszkę. W tej sałatce idealnie sprawdza się bardzo drobny makaron. Nam bardzo smakowała i na pewni jeszcze nie raz zagości na naszym stole.

Kakaowe naleśniki z masłem orzechowym i owocami
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 15.03.2019 21:39 opublikował przepis :

Kakaowe naleśniki z masłem orzechowym i owocami

Bardzo słodkie naleśniki na życzenie mojej Córeczki. Uwielbia naleśniki pod każdą postacią. Te wyszły rewelacyjne, bardzo czekoladowe z posmakiem orzechów. Owoce jeszcze bardziej wzbogaciły i urozmaiciły smak!

Jednogarnkowy kolorowy kurczak
Użytkownik VioletoweKucharzenie w dniu 13.03.2019 20:21 opublikował przepis :

Jednogarnkowy kolorowy kurczak

Pyszny i szybki obiad przygotowany w jednym naczyniu. Przygotowanie zajmuje maksymalnie 30-35 minut. Różnorodność warzyw w daniu wzbogaca smak i nadaje pięknego aromatu.