Przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Mąka z ciecierzycy jest bardzo zdrowym odpowiednikiem mąki pszennej. Ciasto ma konsystencję gęstszą niż ciasto na naleśniki. Polecam z sosem czosnkowym i dodatkiem gotowanych warzyw.
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
Sól
Pieprz
Przyprawa do mięsa
Czosnek granulowany
5 jajek
4,5 łyżki mąki z ciecierzycy
Filet z kurczaka w panierce z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka kroimy na małe fileciki, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Jajka dokładnie mieszamy z mąką z ciecierzycy. Ciasto jest dość gęste. Każdy filecik obtaczamy dokładnie w panierce. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym.
Komentarze