Filet z kurczaka w panierce z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Mąka z ciecierzycy jest bardzo zdrowym odpowiednikiem mąki pszennej. Ciasto ma konsystencję gęstszą niż ciasto na naleśniki. Polecam z sosem czosnkowym i dodatkiem gotowanych warzyw.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Przyprawa do mięsa
    Czosnek granulowany
    5 jajek
    4,5 łyżki mąki z ciecierzycy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Filet z kurczaka w panierce z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na małe fileciki, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Jajka dokładnie mieszamy z mąką z ciecierzycy. Ciasto jest dość gęste. Każdy filecik obtaczamy dokładnie w panierce. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Kurczak Panierka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować