Migdałowe placuszki z serka wiejskiego

2.6 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placuszki są niebiańskie! Puszyste, leciutkie jak chmurka i przepyszne! A największym plusem takich placuszków jest to, że są zdrowe! Przygotowanie takich placuszków jest bardzo banalnie proste. Sprawdzą się jako śniadanie, drugie śniadanie, obiad czy kolacja. Kolorowe dodatki i jogurt pasują idealnie.Wszystko w zależności na co mamy w danym momencie ochotę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    200 g serka wiejskiego
    2 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzidła
    2 łyżki mąki migdałowej
    2 łyżki mąki ryżowej
    Dodatki: jogurt naturalny, owoce
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

2.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Migdałowe placuszki z serka wiejskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą białą pianę. Żółtka mieszamy z serkiem wiejskim, ksylitolem, mąką migdałową i ryżową. Następnie delikatnie partiami masę z serkiem łączymy z pianą z białek. Całość mieszamy do momentu połączenia. Masa na placuszki jest napuszona. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy małe placuszki. Nakładałam po 2 łyżki na jedną sztukę. Smażymy na rumiano z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować