W niedzielę obowiązkowy rosołek. Tylko co robić z mięsem i warzywami? Pasztet porosołowy już był to teraz kolej na kotleciki. Ich przygotowanie jest błyskawiczne!
6-7 ugotowanych skrzydełek
2-3 marchewki (ugotowane z rosołu)
1 pietruszka (ugotowana z rosołu)
1 ząbek czosnku
1 cebula
½ pęczka świeżego koperku
2 jajka
4 łyżki buki tartej + do obtoczenia
Sól
Pieprz
0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem (przyprawa)
0,5 łyżeczki suszonego lubczyku
Sposób przygotowania przepisu:
Porosołowe kotleciki
1.
Skrzydełka obieramy z mięsa. Marchewki oraz pietruszkę ugotowaną w rosole kroimy na mniejsze kawałki. Koperek oraz cebulę siekamy. Dokładamy czosnek. Całość miksujemy blenderem na mniejsze kawałki. Nie blendujemy bardzo długo, masa nie ma być taka jak na pasztet, mają w niej być widoczne kawałki mięsa. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy przyprawami. Dokładnie mieszamy łyżką. Formujemy małe kotleciki, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze