Porosołowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

W niedzielę obowiązkowy rosołek. Tylko co robić z mięsem i warzywami? Pasztet porosołowy już był to teraz kolej na kotleciki. Ich przygotowanie jest błyskawiczne!

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-7 ugotowanych skrzydełek
    2-3 marchewki (ugotowane z rosołu)
    1 pietruszka (ugotowana z rosołu)
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    ½ pęczka świeżego koperku
    2 jajka
    4 łyżki buki tartej + do obtoczenia
    Sól
    Pieprz
    0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem (przyprawa)
    0,5 łyżeczki suszonego lubczyku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Porosołowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka obieramy z mięsa. Marchewki oraz pietruszkę ugotowaną w rosole kroimy na mniejsze kawałki. Koperek oraz cebulę siekamy. Dokładamy czosnek. Całość miksujemy blenderem na mniejsze kawałki. Nie blendujemy bardzo długo, masa nie ma być taka jak na pasztet, mają w niej być widoczne kawałki mięsa. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy przyprawami. Dokładnie mieszamy łyżką. Formujemy małe kotleciki, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować