Pyszna sałatka na bazie makaronu z chrupiącymi rzodkiewkami. Smaku nadaje tuńczyk i jajka. Wszystkie składniki pasują do siebie i smakują wyśmienicie! Idealna na rodzinne imprezy.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
250 g makaronu kolanka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
100 g żółtego sera
1 pęczek rzodkiewki
3 jajka
Sól
Pieprz
Czosnek granulowany
3-4 łyżki majonezu
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, jajkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku. Fasolę oraz tuńczyk również odsączamy z zalewy. Żółty ser oraz umyte rzodkiewki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Komentarze