Śledzie marynowane w oleju z kolorowym pieprzem

  • wyświetlono: 105 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Błyskawiczna w przygotowaniu karnawałowa przekąska. Idealna jako przystawka na zimno lub zakąska. Śledzie najlepiej smakują następnego dnia lub po dwóch.

32
  • 5 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

4 pojedyncze płaty śledzia marynowanego
¾ szklanki wody
2 cebule
1/3 szklanki octu 10%
0,5 szklanki oleju rzepakowego
0,5 łyżeczki cukru
1 łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarnach
2 listki laurowe
4 kulki ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie marynowane w oleju z kolorowym pieprzem

  • 1. Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w paski. Do garnka wlewamy wodę, ocet oraz olej. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do zalewy. Wsypujemy cukier, kolorowy pieprz oraz liski i ziele angielskie. Zalewę gotujemy około 10 minut. Po przestudzeniu mieszamy ze śledziami. Chłodzimy w lodówce. Śledzie najlepsze są następnego dnia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaśledziekarnawałśledzie w oleju

Komentarze

Podobne przepisy

sledzie z imbirem

Dodane przez: izaa_a

śledzie z imbirem

śledzie z tego przepisu są przepyszne,...

Śledzie po litewsku

Dodane przez: Sylwiaszulga

Śledzie w zalewie slodko-kwasnej

Śledzie przepyszne każdy kto zaskakują...

śledzie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Śledzie w musztardzie

Mój mąż uwielbia śledzie przyrządzone...

śledzie z żurawiną

Dodane przez: elka72

Śledzie w zalewie z żurawiną i kolendrą

Moja propozycja na świąteczne śledzie...

Śledzie w buraczkach

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie w buraczkach czerwonych

Przyznaję się, że śledzie w buraczkach...

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Jajka na twardo, zamarynowane w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE