Gofry orkiszowe (duża porcja)

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Gofry zawsze będą kojarzyły mi się z dzieciństwem. To zapewne dlatego moja Córcia tak je uwielbia. Staram się eksperymentować z mąkami i tym razem padło na orkiszową. Wyszły rewelacyjne!

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki orkiszowej
    1,5 szklanki mleka
    2 łyżki ksylitolu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    5 łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Gofry Naleśniki

Gofry orkiszowe (duża porcja) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dosypujemy ksylitol lub cukier (według uznania). W osobnej misce mieszamy ze sobą jajka, olej i mleko. Całość łączymy z suchymi produktami. Gofrownicę natłuszczamy olejem i pieczemy gofry przez kilka minut (do zarumienienia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować