Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit Przepis dnia

Bardzo zdrowy i lekki obiad. Danie dzięki lubczykowi zyskuje bardzo wyrazistego smaku.

Składniki:

  • 350 g dzikiego łososia
    Sól
    Pieprz
    2 plastry cytryny
    2 łyżeczki suszonego lubczyku
    5 ziemniaków
    Sól morska z młynka
    Oliwa z oliwek
    Różyczki brokuła
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia dzielimy na dwa kawałki. Doprawiamy go solą, pieprzem oraz łyżeczką suszonego lubczyku. Na wierzchu układamy po plasterku cytryny. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Grillujemy na patelni ok. 5 minut z każdej strony. Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Obtaczamy je w lubczyku, solimy delikatnie solą z młynka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 10 minut. Ziemniaczki muszą być miękkie i chrupiące. Danie podajemy z ugotowanym brokułem.

Porady

Łososia możemy również ugrillowac na tradycyjnym grillu w folii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
losos

To może cię zainteresować