Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Passata pomidorowa z ziołami nadaje niezwykłego aromatu i smaku całemu daniu. Taka propozycja gulaszu jest znakomitym pomysłem na obiad jednogarnkowy. Nadmiar możemy przełożyć do słoików i mieć na kilka obiadów.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
    Przyprawa do mięsa
    1 łyżka mąki orkiszowej
    1 cebula
    ½ czerwonej papryki
    ½ żółtej papryki
    1 puszka czerwonej fasoli
    100 g pieczarek
    Pęczek natki pietruszki
    300 g passaty pomidorowej z ziołami
    Sól
    Pieprz
    Słodka czerwona papryka
    Czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy delikatnie mąką orkiszową. Cebulę kroimy w piórka. Szklimy na oleju rzepakowym w garnku. Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki oraz plastry pieczarek. Gdy warzywa zmiękną dokładamy kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor wlewamy passatę pomidorową. Fasolkę płuczemy na sitku, również wsypujemy do garnka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy – sól, pieprz, słodką czerwoną paprykę oraz czosnek granulowany. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Gdy sos za bardzo zgęstnieje możemy podlać go odrobiną wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Passata pomidorowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1bv9cgv

To może cię zainteresować