Placuszki kukurydziane na jogurcie greckim

4.43 (157 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna wersja domowych mini naleśników w zdrowej wersji. Na mące kukurydzianej smażą się błyskawicznie. Polecam podawać z ulubionym jogurtem i owocami.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g jogurtu greckiego
    2 łyżki ksylitolu (lub cukru)
    5 łyżek mąki kukurydzianej
    2 jajka
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki cynamonu
    Borówki do dekoracji
    Skyr jagodowy na wierzch
Wystaw ocenę:

4.43 (157 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Placuszki kukurydziane na jogurcie greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajka oraz przekładamy gęsty jogurt grecki. Miksujemy mikserem lub blenderem. Następnie dodajemy mąkę kukurydzianą, ksylitol, proszek do pieczenia oraz cynamon. Całość ponownie miksujemy. Placuszki smażymy na suchej patelni dosłownie przez chwilę. Po usmażeniu smarujemy skyrem jagodowym oraz obkładamy borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować