mysza75

mysza75

Liczba punktów za aktywność
814
Liczba obserwujących
12

Wyślij wiadomość
Zupa z pieczarkami
Użytkownik mysza75 w dniu 12.10.2017 10:05 opublikował przepis :

Zupa z pieczarkami

Zupa którą zrobimy w 20 minut. Jest lekka, pożywna z pieczarkami i warzywami. Polecam do niej grzanki domowe. Moja wersja na ostro bo taką lubię.

Pasztet z królika pomidorami i żurawiną
Użytkownik mysza75 w dniu 12.10.2017 09:08 opublikował przepis :

Pasztet z królika pomidorami i żurawiną

Delikatny pasztet z królika do którego dodałam suszone pomidory,w galaretce z żurawiny świeżej. Pasztet jest prosty do zrobienia, a kwaskowa galaretka równoważy słodycz pomidorów suszonych.

Sernik z żurawiną
Użytkownik mysza75 w dniu 12.10.2017 09:00 opublikował przepis :

Sernik z żurawiną

Sernik z musem żurawinowym i orzechami pekan. Żurawina jest bardzo zdrowa i polecam dodawać ją do ciast i nie tylko. Sernik nie jest przesłodzony, bo kwaskowa żurawina równoważy smaki.

Użytkownik mysza75 w dniu 30.09.2017 21:48 opublikował przepis :

Zupa z karpia z sakiewkami

Pyszna zupa z karpia zabielana taka jak robiła moja babcia. Podaję ją z sakiewkami z farszem z karpia. Pachnie świętami.

Sałatka śledziowa warstwowa
Użytkownik mysza75 w dniu 30.09.2017 21:21 opublikował przepis :

Sałatka śledziowa warstwowa

Sałatka w trochę innym wydaniu, do której wykorzystałam pieczone buraki i marchewkę gotowaną. Polecam przemycać witaminy w połączeniu ze śledziami. Polecam na świątecznym stole.

Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym
Użytkownik mysza75 w dniu 30.09.2017 21:10 opublikował przepis :

Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym

Roladki które zrobimy w 15 minut. trzeba tylko pamiętać o namoczeniu śledzi.Polecam z olejem lnianym który jest bardzo zdrowy. Będą fajnie wyglądać na karnawałowym stole i nie tylko.

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami
Użytkownik mysza75 w dniu 30.09.2017 21:04 opublikował przepis :

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami

Pstrąg w towarzystwie kaszy jęczmiennej i grzybów suszonych. Polecam zaskoczyć gości i rodzinę taką rybką bo jest dobra i zdrowa. Podstawa to dobrze zamarynowany pstrąg.

Pasztet z karpia z podgrzybkami
Użytkownik mysza75 w dniu 29.09.2017 15:25 opublikował przepis :

Pasztet z karpia z podgrzybkami

Pasztet lekki, wilgotny z nuta lasu w postaci grzybów suszonych. Karpia można podać nie tylko smażonego na świątecznym stole ale także w postaci pasztetu.

Wołowina w sosie piernikowo pomarańczowym
Użytkownik mysza75 w dniu 29.09.2017 15:13 opublikował przepis :

Wołowina w sosie piernikowo pomarańczowym

Wołowina w sosie z pomarańczy i pierników z dodatkiem śliwek suszonych. Pachnie świętami już podczas jej przygotowania. Zastanawiacie się czy takie połączenie jest dobre. Zapewniam że zasmakuje wam. Święta kojarzą się z piernikiem i pomarańczami, a można je wykorzystać nie tylko w wersji deserowej.

Roladki z dorsza z grzybami i selerem
Użytkownik mysza75 w dniu 29.09.2017 14:26 opublikował przepis :

Roladki z dorsza z grzybami i selerem

Dla tych co nie lubią karpia, polecam dorsza z dodatkiem grzybów leśnych w sosie selerowym.Szybkie, proste do zrobienia, a zaskoczymy naszą rodzinę smacznie.