Makaron z dynią i sosem teriyaki wege

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jesienny makaron do zrobienia w 30 minut. Szybko, smacznie, zdrowo. Potrawa jest wegańska i zrobiona z sezonowych składników które mi zostały. Dynie mam swoją z ogródka więc przerabiam ją na wszystkie sposoby żeby się nie zmarnowała.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu wege z zieloną herbatą szpinakiem

    1 papryka czerwona

    100g tofu wędzonego

    1 dynia hokkaido

    3 łyżki sosu teriyaki

    sól, pieprz czerwony i czarny, bazylia, oregano suszone, koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Spaghetti

Makaron z dynią i sosem teriyaki wege - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewam do temp 250 stopni . W tym czasie dynię wydrążam z pestek i miąższu. Nie obieram jej , kroję w kostkę. Paprykę też kroję w kostkę i tofu. Przekładam do miski wszystko, dodaję łyżkę sosu teriyaki, bazylię, oregano, pieprz, sól i mieszam. Wykładam na blaszkę na papier i wstawiam do piekarnika. Piekę około 10-15 minut. W tym czasie gotuję makaron aldente i odcedzam. Makaron przekładam na patelnię, dodaję resztę sosu teriyaki, warzywa pieczone, posypuję koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti Dynia Tofu Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować