Krem dyniowo gruszkowy z makaronem z soczewicy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jesienny rozgrzewający krem. Powiem szczerze że jeden z lepszych które robiłam. Chyba za sprawą gruszki która przełamuje lekko mdły smak dyni. Z makaronem bezglutenowy i serem blue pycha. Polecam dodać sos balsamico on też nadaje fajnego smaku zupie.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki

    1 kg dyni

    2 korzenie pietruszki

    1 kawałek por biała część

    1 kawałek selera

    2 gruszki

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    2 łyżki orzechów włoskich

    sos balsamico, śmietana 30 %

    50 g sera niebieskiego

    sól, pieprz, płatki chili olej rzepakowy

    2 łyżki octu winnego

    makaron z soczewicy czerwonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Krem dyniowo gruszkowy z makaronem z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Warzywa obieram, z dyni wydrążam pestki i miąższ. Do garnka wlewam litr wody, dodaję marchewkę, por, seler, korzeń pietruszki. Gotuję wywar na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodaję dynię pokrojoną, gruszkę, ale nie dolewam wody,bo dynia puści dużo soku. Na patelni przesmażam cebulę i czosnek na oleju,wlewam ocet winny. Dodaję do zupy, całość miksuję blenderem. Zupę doprawiam solą, pieprzem, chili, dodaję ser niebieski, sos balsamico. Na patelni przesmażam cząstki drugiej gruszki.
    Zupę podaję ze śmietaną, balsamico, orzechami, makaronem, cząstką gruszki, natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować