Jesienny gulasz ze świeżą fasolą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jesienne gulasze bardzo często u mnie goszczą. Są to syte,rozgrzewające potrawy do których dodaję to co mam dostępne. Najczęściej są to warzywa z mojego ogródka, cukinia, fasolka świeża którą uwielbiam, papryka. Takie gulasze mogę jeść na obiad, kolację i nigdy mi się nie znudzą. Do odgrzania idealne.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    1 cukinia

    30 dkg ziaren fasoli fioletowej świeże

    1 papryka czerwona

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    3 kiełbaski chłopskie

    natka pietruszki

    sól, pieprz

    1 łyżeczka papryki wędzonej

    papryczka chili

    1 łyżeczka tymianku

    liść laurowy, ziele angielskie

    olej do smażenia

    koncentrat pomidorowy 120 g

    100 ml passata pomidorowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Jesienny gulasz ze świeżą fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę świeżą nie moczę, bo nie ma takiej potrzeby gotuję ją do miękkości w osobnym garnku.

    Cebulę, czosnek drobno kroję. Przesmażam na oleju, dodaję pokrojoną kiełbasę i dalej przesmażam. Dodaję pokrojoną paprykę, liść laurowy, ziele angielski, chili i przesmażam chwilę dalej. Wlewam passatę pomidorową, koncentrat, dolewam wodę zimną około 3/4 litra i gotuję na wolnym ogniu. Na końcu dokładam cukinię pokrojoną ona nie musi się tak długo dusić. Wolę jak jest aldente. Dodaję też fasolę odsączoną z wody, tymianek, sól, pieprz, paprykę wędzoną. Duszę do miękkości cukinii. Podaję z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna fasola Papryka Cukinia Passata pomidorowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować