Wege kaszotto z dynią

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste, szybkie i bardzo zdrowe wege kaszotto. Tak naprawdę dodałam do niego to co miałam w lodówce. Także inwencja dowolna. Ogólnie często robię dania na zasadzie co zostało trzeba wykorzystać. Bardzo dobre na ciepłe i na zimno kaszotto.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej

    10 pomidorków koktajlowych

    6 pomidorów suszonych

    natka, koper świeży

    1 garść kiełków

    1 dynia hokkaido mała

    100 g tofu

    1 cebula

    sól, pieprz

    oliwa z suszonych pomidorów

    zioła/ bazylia, oregano, /
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wege kaszotto z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotuję w szklance wody. Dynię wydrążam ze środka i kroję ze skórą w kostkę. Cebulę też kroję w kostkę i tofu. Przekładam do miski wszystko, polewam oliwą, posypuję ziołami bazylią, oregano. wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 20 minut. 10 minut przed końcem pieczenia dodaję pomidorki koktajlowe na blaszkę i piekę dalej. Do kaszy ugotowanej dodaję dynię, cebulę, tofu, pokrojone pomidory suszone, kiełki, sól, pieprz, koper, natkę, oliwę z pomidorów. Mieszam układam pomidorki upieczone, posypuję jeszcze koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Tofu Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować