Kurkowa z kaniami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Grzybowa wegetariańska z kurkami i kaniami. Uwielbiam takie zupy, zrobimy je w 30 minut a przyjemność jedzenia to dopiero uczta. Obowiązkowo do zupy musi być natka albo koperek świeży.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ziemniaki

    1 marchewka

    1 korzeń pietruszki

    1 kawałek korzenia seler

    100 g kurek

    5 grzybów kani

    1 kawałek por biała część

    sól, pieprz

    papryka wędzona

    kurkuma

    natka pietruszki

    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa grzybowa

Kurkowa z kaniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieram, por drobno kroję, pietruszkę, seler, marchewkę ziemniaki kroję w kostkę. Na maśle przesmażam cebulę, dodaję umyte kurki, pokrojone grzyby sowy. Całość przesmażam chwilę. Wykładam na talerz. Do garnka przekładam warzywa, dodaję sól, i gotuję warzywa do miękkości. Dokładam grzyby, doprawiam pierzem, kurkumą, papryką wędzoną. Zupę podaję z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne Kurki Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować