Krem z dyni i patisona

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jesienna zupa rozgrzewająca z dynią i patisonem oraz serem blue.Zupa bardzo szybka do zrobienia, można zabrać ją do pracy na lunch.U mnie wersja bardziej pikantna bo taką lubię.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido 0,5 kg

    1 patison

    1 por biała część

    2 korzenie pietruszki

    1 marchewka

    1 kawałek korzenia selera

    sól, pieprz, papryczka chili

    papryka wędzona, kurkuma

    1 łyżka jogurtu greckiego

    50 g sera pleśniowego blue

    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Krem z dyni i patisona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, seler,korzeń pietruszki obieram i kroję na kawałki. Dynie kroję na pół,wydrążam pestki nie obieram jej. To samo robię z patisonem. Kroję w kostkę. Drobno pokrojoną por przesmażam na maśle, dodaję marchewkę, seler, pietruszkę i dalej przesmażam. Na końcu dorzucam dynię i patisona. Wlewam około litr wody i gotuję do miękkości. Doprawiam solą, pieprzem, kurkumą, papryczką chili i wędzoną. Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z jogurtem, serem blue, natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Patison

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować