Jesienna zupa rozgrzewająca z dynią i patisonem oraz serem blue.Zupa bardzo szybka do zrobienia, można zabrać ją do pracy na lunch.U mnie wersja bardziej pikantna bo taką lubię.
Krem z dyni i patisona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę, seler,korzeń pietruszki obieram i kroję na kawałki. Dynie kroję na pół,wydrążam pestki nie obieram jej. To samo robię z patisonem. Kroję w kostkę. Drobno pokrojoną por przesmażam na maśle, dodaję marchewkę, seler, pietruszkę i dalej przesmażam. Na końcu dorzucam dynię i patisona. Wlewam około litr wody i gotuję do miękkości. Doprawiam solą, pieprzem, kurkumą, papryczką chili i wędzoną. Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z jogurtem, serem blue, natką pietruszki.
Komentarze