Kanapki gofrowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gofry wytrawnej wersji. Polecam jako zamiennik chleba. Są pyszne, syte i lekkie. Dodatki możecie użyć jakie macie w lodówce. Pastę z pomidorów można zrobić samemu, wystarczy zmiksować pomidory suszone z zalewy oleju.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto na gofry: 6 sztuk

    140 g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    150 g pasty warzywnej z ciecierzycy
    szczypta soli
    50 g masła
    2 jajka
    100 ml mleka
    100 ml wody wody gazowanej
    2 łyżki posiekanego koperku
    olej do smarowania gofrownicy

    Przełożenie:

    150 g pasty z suszonych pomidorów

    1 awokado

    3 jajka ugotowane

    liście szpinaku, liście sałaty, botwinki

    1 papryka czerwona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Kanapki gofrowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gofry:

    Do miski przesiewam mąkę, dodaję proszek do pieczenia, sól, pieprz, żółtka, roztopione i wystudzone masło, mleko, wodę, pastę z ciecierzycy i mieszam mikserem. Białko obijam osobno i dodaję do ciasta. Mieszam delikatnie, dodaję też koperek. Gofrownicę smaruje olejem i rozgrzewam. Ciasto wylewam nabierką.Gofry smażę aż się zarumienią.

    Po usmażeniu smaruję każdego gofra pastą z pomidorów suszonych, układam liście sałaty, szpinaku, botwinki, dodaję pokrojone awokado,jajka, paprykę.Składam dwa gofry i kroję na pół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Awokado Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować